ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε σινεμά;

Ένας φιλόδοξος -πλην ερωτευμένος- disc jockey στο Λος Άντζελες

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα με μια ταινία πλημμυρισμένοι στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, το «We are your Friends», αλλά και με φιλμ όπως «Το Χάρισμα», «Τρελό Θηριοτροφείο: Η νέα γενιά» και «Τα μυαλά που κουβαλά».

We Are your Friends

Κοινωνική. Διάρκεια: 96'. Σκηνοθεσία: Μαξ Τζόζεφ. Πρωταγωνιστούν: Ζακ Εφρον, Γουες Μπέντλεϊ, Εμιλι Ρατακάουσκι, Τζόνι Γουέστον, Σάιλο Φερνάντες, Αλεξ Σάφερ, Τζον Μπέρνταλ

Βουτηγμένος στον υπέροχο κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και της ανεξέλεγκτης νυχτερινής ζωής του Χόλιγουντ, ένας 23χρονος επίδοξος DJ ονόματι Κόουλ περνά τις μέρες του αραχτός παρέα με τους «απατεώνες» φίλους του. Όλα αυτά αλλάζουν, όταν συναντά τον χαρισματικό και έμπειρο αλλά κατακερματισμένο παλιό DJ Τζέιμς, που τον παίρνει υπό την προστασία του. Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ο Κόουλ ερωτεύεται τη σούπερ σέξι νεαρή κοπέλα του Τζέιμς, τη Σόφι. Ο παράνομος αυτός δεσμός φέρνει το Κόουλ μπροστά στο δίλημμα, όπου καλείται πλέον να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη, την πίστη και την αφοσίωση προς τον φίλο του και το μέλλον για το οποίο προορίζεται.

Μακράν προβλέψιμο σενάριο για μια χαλαρή ταινία με πολλά ρυθμικά μπιτ και μπόλικο φαν που ξεδιπλώνεται στον διασκεδαστικά πολύχρωμο κόσμο του Λος Άντζελες. Υπάρχει, ωστόσο κάτι από την μελαγχολία των Boogie Nights σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης, με φόντο την σύγχρονη μουσική του σημερινού κόσμου, αν και επί της ουσίας πρόκειται για ένα soundtrack που συνοδεύεται από μια ταινία...

 

solaceΤο Χάρισμα (Solace) 

Θρίλερ. Διάρκεια: 101'. Σκηνοθεσία: Αφόνσο Ποϊάρτ. Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Έιμπι Κόρνις

Ο βετεράνος ειδικός πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ αντιμετωπίζει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες, όταν αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του πρώην συνεργάτη του και γιατρού, Τζον Κλάνσι. Ο μοναχικός μέντιουμ γιατρός που τα παράτησε όλα όταν πέθανε η κόρη του και διαλύθηκε ο γάμος του, δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί. Αλλάζει γνώμη όταν αρχίζουν τα απανωτά βίαια οράματα για τη νεαρή συνεργάτιδα του Μέριγουεδερ, Κάθι Κάουλες. Όμως οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι, που τον βάζουν στο στόχαστρο του βασικού υπόπτου ως δολοφόνου  Τσαρλς Αμπρός, αποδεικνύονται λίγες ενάντια στη θέληση του στυγερού εγκληματία.

Η ταινία έχει την τέλεια ισορροπία δομής, υπόθεσης και χαρακτήρων. Είναι έξυπνη, αγωνιώδης και γεμάτη δράση, λέει ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης της. Με σεναριακές επιρροές από το «Seven» και τη «Σιωπή των Αμνών» η ταινία προσπαθεί  να υπερβεί το είδος των «κατά συρροή δολοφόνων» και προσφέρει μια εμβάθυνση στα θέματα ζωής και θανάτου, θέτοντας ορισμένα ενδιαφέροντα ηθικά και ψυχολογικά διλήμματα.

 

vacationΤρελό Θηριοτροφείο: Η νέα γενιά (Vacation) 

Κωμωδία. Διάρκεια: 99'. Σκηνοθεσία: Tζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Μ. Γκόλντστιν. Πρωταγωνιστούν: Εντ Χελμς, Κριστίνα Απλγκεϊτ, Λέσλι Μαν, Κρις Χέμσγουερθ, Σκάιλερ Γκιζόντο, Στιλ Στέμπινς, Τσέβι Τσέις, Μπέβερλι Ντ’ Αντζελο, Τσάρλι Ντέι

Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του -όταν πριν από τρεις δεκαετίες περίπου, μέσα από την κλασική πια κωμωδία «National Lampoon’s Vacation», και τις καταστροφές που προκάλεσε διασχίζοντας την Αμερική με την οικογένεια του στο ταξίδι προς το Walley World-  ο ενήλικας πλέον Ράστι Γκρίζγουολντ ελπίζοντας σε μια εμπειρία που θα συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς, θα κάνει έκπληξη στη σύζυγο του και στους δυο του γιους προσφέροντάς τους ένα ταξίδι στον ίδιο τόπο: το αγαπημένο, οικογενειακό, αμερικανικό πάρκο, πριν αυτό κλείσει για πάντα.

Μάταια και αδέξια μίμηση της αρχικής ταινίας της δεκαετίας του '80 καθώς στερείται της οξύτητας των διαλόγων και του  χιούμορ του πρωτότυπου, υποκαθιστώντας τα με χονδροειδή αστεία.

 

insideOutΤα μυαλά που κουβαλά (Indide Out) 

Animation. Διάρκεια: 94'. Σκηνοθεσία: Πιτ Ντοκτέρ

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της -τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Παρότι η Χαρά, το κύριο συναίσθημα της κοπέλας, προσπαθεί να κρατήσει την αισιοδοξία, τα υπόλοιπα συναισθήματα παλεύουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να τα φέρουν βόλτα στη νέα πόλη, το νέο σπίτι και το νέο σχολείο δημιουργώντας  μεγάλη αναστάτωση στο Κέντρο Ελέγχου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Ψηλά στον Ουρανό» έχει ξεναγήσει κι άλλες φορές (με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney Pixar) το κοινό σε πρωτόγνωρους, απίθανους, γεμάτους φαντασία τόπους. Αυτή τη φορά, το  μεταφέρει στο μυαλό ενός 11χρονου κοριτσιού, παράγοντας ένα τολμηρό, πανέμορφο και πολύχρωμο μείγμα που ανακατεύει σε ίσες δόσεις το αστείο με το σπαρακτικό, πασπαλίζοντας το με πλούτο ευαίσθητων μηνυμάτων που στοχεύουν με ειλικρίνεια τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.