ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαπράττεται άθλια συκοφαντία, είπε ο συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά

Επί τέσσερις ώρες κατέθετε στον οικονομικό εισαγγελέα ο Στ. Παπασταύρου

Σειρά εγγράφων για να αποδείξει ότι το σύνολο των χρημάτων που βρέθηκαν επ΄ονόματί του στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί προσκόμισε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο Σταύρος Παπασταύρου , ο οποίος διατέλεσε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επί τέσσερις ώρες ο κ.Παπασταύρου κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , αδικήματα που αφορούν την φερόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία του ΣΔΟΕ συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Οββαδία Ναμία είπε πως θα εκδοθεί σχετική
ανακοίνωση όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα αντικρούοντας τα όσα τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Βασικός ισχυρισμός του είναι ότι το επίμαχο ποσό ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί, ο οποίος του τα εμπιστεύθηκε λογω στενής φιλίας με τους γονείς του. Προσκόμισε σχετικά έγγραφα , πουφέρονται να δείχνουν ότι τα χρήματα καταλήγουν στον λογαριασμό από τον Σ. Μιωνί, κάτι άλλωστε που κληθείς να επιβεβαιώσει παλιότερα με κατάθεση του στο ΣΔΟΕ, είχε πράξει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Παράλληλα προσκομίστηκε και το σχετικό πληρεξούσιο.

Νέος έλεγχος;

«Αποδεικνύω όσα λέω για το σύνολο των χρημάτων», φέρεται να είπε ο δικηγόρος στις εξηγήσεις του . Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, ο κ.Δραγάτσης δεν αποκλείεται πριν καταλήξει στην ποινική αποτίμηση της υπόθεσης (άσκηση δίωξης ή αρχειοθέτηση της δικογραφίας ) να
ζητήσει νέα συνδρομή εφοριακών αρχών προκειμένου να διασταυρώσει τα έγγραφα και το περιεχόμενο τους , τα οποία προσκομίστηκαν από τον κ. Παπασταύρου.

Η δήλωση του κ. Παπασταύρου

«Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το
όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος».

Ειδικότερα υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της
εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα
από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.

Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα,
αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση.

Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα. Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.