ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Κολωνία

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη ντροπιάζει τον εαυτό της με την μεταναστευτική κρίση

H Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε μια «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος στην Κολονία ο Γκάμπριελ είπε ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος και δεν ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών.

Χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων, τότε η ζώνη του Σένγκεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο Γκάμπριελ επισήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την ΕΕ.

«Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης» τόνισε σε χωριστές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.