ΕΛΛΑΔΑ

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές

Η «Φλόγα της Αγάπης» στην Καρδίτσα

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε τη «Φλόγα της Αγάπης» της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, οι οποίοι συνόδευαν τους λαμπαδηδρόμους της από την είσοδο της πόλης ως την Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Εκεί την υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, ενώ υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου έγινε η αφή του ειδικού βωμού στην εξέδρα που είχε στηθεί γι' αυτό το σκοπό.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, όπως αναφέρεται επίσημα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών που θα μεταφέρουν, όπως είπε, και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για το ζήτημα.

Την αξία του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής προσφοράς αίματος που είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο συνάνθρωπο, εξήρε στον χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος καλώντας όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου εξέφρασε τη χαρά του, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για την ανταπόκριση των πολιτών στο διαρκές προσκλητήριο εθελοντικής προσφοράς αίματος που καλύπτει το 45% των ετήσιων αιμοληψιών που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες ανέρχονται στις 5.500 μονάδες προσεγγίζοντας το στόχο των 6000 μονάδων αίματος που είναι περίπου οι ετήσιες ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας είχε σταθμεύσει κινητή μονάδα αιμοληψίας, όπου πολλοί Καρδιτσιώτες έδωσαν αίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.