ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια προβολή του νησιού

Οι πρεσβευτές της Δήλου για το 2015 και το 2016

Αφετηρία μιας διαδρομής για την παγκόσμια προβολή του νησιού του Απόλλωνα αποτελεί η γιορτή-εκδήλωση-διερεύνηση που είναι αφιερωμένη στη Δήλο του 2015 την οποία οραματίστηκαν η Αλεξάνδρα Δήμου και ο Δημήτρης Καράβολας.

Ένας άδηλος βράχος ταξιδεύει στη Μεσόγειο και ολοκληρώνει την πορεία του στο μέσο του Αιγαίου για να γίνει Δήλος. Η Δήλος, ο ιερότερος τόπος της Μεσογείου στην αρχαιότητα, φθίνει και βυθίζεται στη λησμονιά στον χριστιανικό κόσμο και φτάνει στις μέρες μας σαν αρχαιολογικός χώρος, με τη φωτεινή γοητεία των ερειπίων του.

dilos1

Η Δήλος για τους διοργανωτές των εκδηλώσεων δεν είναι τα βυθισμένα στα αγριολούλουδα κάτω από τις πυρωμένες ακτίνες μάρμαρα, αλλά ο δρόμος για την ελπίδα και το όνειρο μιας σύγχρονης ανθρωπότητας, που αγωνιά σ΄ έναν ατέρμονο αγώνα με το θάνατο και τη φθορά.
Στις 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.30΄ θα προβληθεί στο Cine Μαντώ η ταινία «Δήλος 2015», που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Κιούκας, αφηγήθηκε τα κείμενα (Δήμου – Καράβολα) ο Γιώργος Χωραφάς και την επένδυσε μουσικά ο Πλάτων Ανδριτσάκης. Την αφίσα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε ο Μιχάλης Μακρουλάκης. Την προβολή θα ακολουθήσει ολονύχτιο γλέντι στον κήπο του Μελετόπουλου, ενώ θα υπάρξουν παράλληλες εικαστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη.

dil02
Στις 4 Οκτωβρίου 2015, ώρα 14.00΄ επίσκεψη στη Δήλο με «πικάντικη» ξενάγηση από τον Δημήτρη Μάντικα και την κόρη του Άννα στο Μουσείο. Στις 21.00΄ της ίδιας ημέρας, εορτασμοί στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου και δεξίωση με χορηγό το εστιατόριο «ΝΑΜΜΟΣ». Και πρώτος στον κόσμο πρεσβευτής της Δήλου ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, στην αφετηρία μιας διαδρομής, τη σκυτάλη της οποίας θα παραδώσει στις 4 Οκτωβρίου, στον νέο πρεσβευτή της Δήλου για το 2016. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη σύμπραξη του Δήμου Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.