ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή του Θ. Φέσσα στους πολιτικούς αρχηγούς

Οι τέσσερις προτάσεις του ΣΕΒ για την οικονομία

Τέσσερις προτάσεις για την οικονομία κοινοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας με επιστολή προς τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων επισημαίνοντας ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αντιστροφή της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την προώθηση μιας νέας εθνικής επενδυτικής στρατηγικής με έμφαση στις οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις, στην ανάκαμψη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, ως προϋπόθεση για τη μείωση της ανεργίας και την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και των καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη και του μηχανισμού υλοποίησης και παρακολούθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της προσεχούς τριετίας.

Προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα

«Για τον ΣΕΒ, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αποτελούν την μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου η Ελλάδα να κινηθεί προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγικό προσανατολισμό και εδραίωση της χώρας μας ως ενός ελκυστικού προορισμού άμεσων ξένων επενδύσεων», καταλήγει ο Θεόδωρος Φέσσας.

Στις ειδικότερες προτάσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται:

- Η ένταξη σε ενιαίο εθνικό σχεδιασμό των περιορισμένων εθνικών και κοινοτικών πόρων και το σύνολο των πολλών και επικαλυπτόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και η εστίαση σε φορολογικά κίνητρα αντί για άμεσες επιδοτήσεις.

- Η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας με συγκέντρωση οριζόντιων αρμοδιοτήτων για όλα τα θέματα που αφορούν τη βιομηχανία και τη μεταποίηση (ενέργεια, χωροταξία, περιβάλλον, επενδύσεις, καινοτομία, εξωστρέφεια).

- Η καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και τιμολόγησης και η εγκατάσταση POS σε κάθε σημείο λιανικής με ενίσχυση από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

- Ηλεκτρονικές προμήθειες και ψηφιοποίηση της δικαστικής ύλης (e-justice) με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης που μπορεί να επιφέρει ως και 70% χρονικό όφελος, ως και euro 235 εκατ. εξοικονόμηση, ως και 100% ρυθμό επίλυσης εισερχόμενων υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.