ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα

Η Θάνου ανακοινώνει δράσεις για την ανακούφιση των προσφύγων και των νησιών

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η οποία ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στο πλαίσιο σύσκεψης στο Μαξίμου πρόκειται να ανακοινώσει το απόγευμα συγκεκριμένες δράσεις για το προσφυγικό και μέτρα ανακούφισης για τους κατοίκους των νησιών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο μέσα σε σύντομο χρόνο και σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να βελτιωθεί η κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, αλλά και οι πρόσφυγες.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ασφαλώς μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, σημείωσε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας πάντως τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ στην οποία παρέστη, η Λέσβος δέχεται το 50% του όγκου των προσφύγων-μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας, η Σάμος το 26%, η Κως το 14% και ακολουθούν η Χίος, η Λέρος και άλλα νησιά.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα διεκδικήσει προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομιών των νησιών που έχουν υποστεί πλήγμα από τη μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την ανόρθωση της τουριστικής εικόνας τους διεθνώς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.