ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Είναι και θέμα τύχης…

Αρχικά είναι η ιδέα.. Εκείνη που σου ταιριάζει, που σε οδηγεί σε κάτι που φαντάζεσαι πως σε «γεμίζει»… Μετά είναι ο σχεδιασμός… Το πλάνο που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί που αναζητάς..

Κατόπιν είναι η υλοποίηση: Κρύβει πολλές «παγίδες» γιατί ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψεις τον «δογματισμό» που ενδεχομένως σε διακρίνει και την αυστηρή προσήλωση στο «πλάνο» προκειμένου να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις πρακτικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν..

Φτάνεις στο αποτέλεσμα .. Και αυτό πλέον πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη και τον ανταγωνισμό..

Κάπως έτσι κινήθηκε και ο Αναστάσης Ρ. : Είχε την ιδέα,  έκανε τον σχεδιασμό του, τα «κουμάντα» του  και τους ελιγμούς του κατά την υλοποίηση, έστησε το ψαροταβερνάκι –οικογενειακή επιχείρηση, δίπλα στο κύμα, σε απομακρυσμένη περιοχή της  Αττικής και έφτασε να «κλείνει» το φετινό του καλοκαίρι με 40% αυξημένο τζίρο σε σχέση με πέρυσι και σοβαρά κέρδη «..ίσως και λίγο παραπάνω από αυτά που έβγαζα προ κρίσης»: Κουράστηκε για να φτάσει ως εδώ ο κυρ Αναστάσης, έβαλε ολόκληρη την οικογένεια να δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, ήταν όμως και τυχερός. Το … αυθαίρετο δίπλα στο κύμα ήταν της οικογένειας. Πενήντα χρόνια εκεί.. Ίσως «τακτοποιήθηκε» βάσει νόμου.. ίσως πάλι όχι… Αλλά εντέλει 50 χρόνια στέκεται σε αυτό το σημείο και η ομορφιά της Ελλάδας κρύβεται σε αυτά τα λευκά παλιά κτίσματα που μοιάζουν να είναι σε πλήρη αρμονία με το τοπίο..

Τυχερός λοιπόν ο κυρ Αναστάσης: Του την έβγαλαν την άδεια από την Κοινότητα. Και όχι μόνον αυτό, το ΣΔΟΕ ούτε που ξέρει κατά που πέφτει το «μαγαζάκι» και αντί για απόδειξη αφήνει στο τραπέζι Δελτίο Παραγγελίας.. Έχει μεν υπερσύγχρονο σύστημα παραγγελίας (.. με ταμπλετ οι σερβιτόροι), αλλά «μηχανάκι» για χρεωστικές και πιστωτικές όχι. «Δεν λειτουργεί εδώ αγόρι μου.. δεν πιάνει το διαδίκτυο και άρα και το σύστημα της Τράπεζας» !!!

Τυχερός ο κυρ- Αναστάσης που φέτος το καλοκαίρι οι Αθηναίοι έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή τα παράλια της Αττικής να βρουν κάτι να τους θυμίζει νησί, να είναι μακρυά από την πολυκοσμία και να τους προσφέρει μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής: «Βούλιαξε» από πελατεία ο κυρ – Αναστάσης  γιατί όλα αυτά τα είχε «πακέτο» και η αλήθεια είναι ότι οι πελάτες του είχαν να λένε για τα θαλασσινά του.

Ικανός … αλλά και τυχερός ο κυρ Αναστάσης. Που δεν «πιάνει» το …διαδίκτυο στην περιοχή του και τους λογαριασμούς του τους πληρώνεται με μετρητά στο χέρι, που η ταμειακή «ξεχνά» να βγάζει αποδείξεις, που έχει το ψαρο-ταβερνάκι δίπλα στην θάλασσα.. Ε.. όπως και να το κάνεις.. Και ο καλύτερος σχεδιασμός χρειάζεται και .. «τύχη»!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.