ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Καταθέτουν σήμερα οι γονείς του Παύλου Φύσσα

Το «κατηγορώ» της εισαγγελίας για το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα ακούγεται μετά από δεκαέξι συνεδριάσεις στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Νωρίτερα την απόρριψη των ενστάσεων που έχει καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε μόνο για μία ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου, ο οποίος ζητάει την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου (υπόθεση δολοφονίας Πακιστανού στα Πετράλωνα).

Εν συνεχεία οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να υποβάλλουν ένσταση επικαλούμενοι την συνθήκη του Παλέρμου με το σκεπτικό πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης διότι δεν έχει προκύψει οικονομικό όφελος στην υπόθεση.

Το Δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε πως «δεν τίθεται θέμα ένστασης αλλά αφορά την ουσία της υπόθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση πριν από τις εκλογές . Σε κάθε περίπτωση μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση της οικογενείας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.