ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στροφή στο «αριστερό ακροατήριο»

«Κόβει» τη συζήτηση περί συνεργασιών ο Τσίπρας

Στην τελική ευθεία για την τελευταία και κρισιμότερη εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να τροποποιεί την τακτική του, έχοντας ως στόχο να επικεντρωθεί στους «απογοητευμένους» αριστερούς ψηφοφόρους και να περιχαρακώσει τη δεξαμενή του κόμματός του από την συζήτηση περί συνεργασιών και «οικουμενικών» λύσεων.

του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κυρίαρχη ανάγνωση όλων των μετρήσεων στην Κουμουνδούρου δίνει στους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα την ελπίδα ότι την τελευταία εβδομάδα που ξεκινά, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακτήσει ένα «καθαρό» προβάδισμα στις σφυγμομετρήσεις έναντι της ΝΔ. Σύμφωνα με την ανάγνωση αυτή, αφ’ ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται –έστω και με βραχεία κεφαλή- πρώτος έχοντας συσπείρωση που δεν ξεπερνά το 57%, το συμπέρασμα του επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: ότι το κόμμα έχει διείσδυση σε ψηφοφόρους άλλων χώρων και σε «καινούργιους» πολίτες που προσέρχονται στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν «φοβούνται» πλέον ότι μπορεί μία «κυβέρνηση της Αριστεράς» να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Ιανουαρίου παραμένουν αποσυσπειρωμένοι και είναι αναποφάσιστοι –χωρίς, όμως, να έχουν μετακινηθεί στην δεξαμενή κάποιου άλλου κόμματος.

Στόχευση Τσίπρα

Τούτου δοθέντος, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της Κουμουνδούρου, το «κλειδί» μίας «καθαρής» νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Για τον λόγο αυτό, όπως φάνηκε από την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται πλέον σε ανθρώπους που τον έχουν ήδη ψηφίσει και τώρα είτε αντιμετωπίζουν «χλιαρά» το ενδεχόμενο να υπερασπιστούν την επιλογή τους, είτε παραμένουν αναποφάσιστοι. Έτσι, χθες, ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει το ακροατήριό του πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ίδιο, αριστερό κόμμα που ψήφισαν οι πολίτες πριν 8 μήνες. Και ότι το DNA του είναι το ίδιο με το κόμμα του 3-4% που ήταν κόμμα «διαμαρτυρίας» και βρισκόταν στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων. «Όταν όλα τα 'σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι, εμείς κρατούσαμε αναμμένη τη σπίθα του αγώνα  για τις  αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. Του αγώνα για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στις συνειδήσεις», επισήμανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, παραπέμποντας ευθέως στα «πέτρινα» χρόνια του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. «Κι ας ήμασταν λίγοι, ας ήμασταν χωρίς τα μέσα των άλλων, ας ήμασταν τότε μια δύναμη διαμαρτυρίας, όπως τους άρεσε να μας λένε. Εκείνοι, βλέπετε, είχαν το χρίσμα τη διακυβέρνησης. Εμείς το στίγμα της διαμαρτυρίας», συνέχισε, για να προσθέσει: «Και τώρα οι μισοί από αυτούς μας λένε ότι παραμένουμε κόμμα  διαμαρτυρίας.  Και οι άλλοι μισοί ότι μέσα σε μερικούς μήνες μας κατάπιαν οι καρέκλες της εξουσίας. Ας τους στείλουμε λοιπόν ένα μήνυμα από δω, από τα Γιάννενα. Οι ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά, οι ίδιες ιδέες, που κινούσαν τα βήματά μας τα δίσεκτα χρόνια της παντοδυναμίας τους, τα κινούν και σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα του και ο ίδιος δεν έχουν «μεταλλαχθεί».

 

Συνεργασίες τέλος

Παράλληλα, με στόχο να ανακόψει τυχόν διαρροές προς άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος στη συζήτηση περί συνεργασιών, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το «συναινετικό» κλίμα που δημιουργεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και, δευτερευόντως, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. «Τον τελευταίο καιρό διακινείται μια προπαγάνδας εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας, μεγάλου συνασπισμού, μικρότερου συνασπισμού, και λοιπά. Ο στόχος είναι φανερός.  Να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Και να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες. Το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επανήλθε στο αίτημα της αυτοδυναμίας –και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο, που έδειξε  να «προσπερνά» και τον κυβερνητικό εταίρο του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός τον Γενάρη, για να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροί τους», είπε χαρακτηριστικά, με βασικό στόχο να επανασυσπειρώσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 12:01 11/09/2015

    ενώ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ τα έχουν στο εξωτερικό?
    ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ….ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Το θράσος και η αναίδεια της γονικής κουκούλας..
    Συσκέπτονται για τα ..λεφτά των άλλων, ενώ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ τα έχουν στο εξωτερικό?
    Αυτοί θα μας σώσουν?
    Μα αυτοί σίγουρα θα παρακαλάνε να χρεοκοπήσουμε, για να διπλασιάσουν τα λεφτά τους ..ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ !!!
    *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
    *Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
    *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
    *Γιατί να μας δώσουν λεφτά τους οι ευρωπαίοι, όταν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιοι ΚΛΕΦΤΕΣ πολιτικοί έχουν ΣΗΜΕΡΑ τα κλεμμένα στις τράπεζές τους?
    *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
    *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε βρίζουμε και προκαλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
    *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα και τολμάμε σαν άλλοι ‘’νταβατζήδες’’ να ρίχνουμε ευθύνη ‘’στα φθηνά προφυλακτικά που χρησιμοποιούν οι ξένοι επιβήτορες’’??
    *Ζητάμε λεφτά να συνεχίσουμε τα πάρτι της διαπλοκής και παρέχουμε ‘’ασυλία’’ στους νταβατζήδες και στους πισωγλέντηδες της Καραμανλικής παραπολιτικής αλητείας.

  2. NB. 11:17 11/09/2015

    Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ !!!!

    Τρελαίνονται όλοι, γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!
    Γιατί έμεινε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ του ενάντια, στους εκτός και στους εντός ‘’τρομοκράτες’’ της πατρίδας μας.
    Και η Αλήθεια έλαμψε και όλοι μάθαμε τα έργα και τις ημέρες των πουλημένων και των διεφθαρμένων. Μάθαμε ότι όλοι μαζί οι επίορκοι συνασπίστηκαν σε ένα αντιμνημονιακό αγώνα κατά του Παπανδρέου και ΣΗΜΕΡΑ ‘’έγιναν’’ ΟΛΟΙ μνημονιακοί μέχρι..κόκκαλο.
    Σήμερα ΟΛΟΙ ομολογούν για τη μείωση κατά 40% του ελλείμματος απο το πρώτο χρόνο, απο την επι πλέον φορολόγηση το λαου κατά
    4 ΜΟΝΟ δις ευρώ , σε αντίθεση με τα 17 του Σαμαρά και τα άλλα 14 του Τσίπρα.
    Κι όμως όλοι ΣΙΩΠΟΥΝ και κρύβονται για τα χάλια τους και την συμπεριφορά τους.
    Η ΠΛΗΡΗΣ δικαίωση του ΕΝΤΙΜΟΥ πολιτικού του ανθρώπου που ξέρει να αγωνίζεται και να θυσιάζεται.
    Αυτή είναι η αλήθεια και η ΤΙΜΗ….!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.