ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού στην Ομόνοια

Με... Φλαμπουράρη, χρέος και κοινωνικά μέτρα η τελική επίθεση της ΝΔ

Στόχος το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ και η αποκάλυψη των προεκλογικών υπερβολών της Κουμουνδούρου.

Ραντεβού στην Ομόνοια, από την οποία θέλουν απόψε να στείλουν ηχηρό μήνυμα νίκης, δίνουν απόψε τα γαλάζια στελέχη, καθώς η προεκλογική περίοδος φτάνει σε λίγες ώρες στο τέλος της.

*Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν μοιάζει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την τακτική που, εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε σωστή και τον έφερε να διεκδικεί άμεσα τη νίκη στις κάλπες της Κυριακής. Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει συναινετικά, θα επαναλάβει την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης με ευρύτατη πολιτική στήριξη ενώ σε συνέχεια των χθεσινών του αναφορών σε δύο στελέχη εκτός τειχών, όπως ο Γιάννης Πανούσης και ο Τάσος Γιαννίτσης, θα απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου αλλά και τους αναποφάσιστους.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η προσπάθεια αποδόμησης των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά εκεί που η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι έχει το πάνω χέρι.

Υπό την έννοια αυτή, ο σάλος για την υπόθεση Φλαμπουράρη και, κυρίως, οι θολές εξηγήσεις που έδωσε (;) ο τέως Υπουργός Επικρατείας αποτέλεσαν δώρο για την Συγγρού, που βρήκε πεδίο κριτικής σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ ατζέντα, αυτή της διαφάνειας. «Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με
περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας. Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως
επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν», σημείωναν οι γαλάζιοι στην ανακοίνωσή τους.

Αυστηρή είναι η κριτική της Ν.Δ. και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων αποκαλύπτει τα... τηλεοπτικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μοιάζει να έχει «φουσκώσει» υπερβολικά τους αριθμούς των δικαιούχων που φέρονται να απολαμβάνουν είτε του δωρεάν ρεύματος της ΔΕΗ, είτε της κάρτας σίτισης και της επιδότησης ενοικίου.

Τέλος, το χρέος – όπου ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι αποτελεί την ειδοποιό διαφορά του δικού του μνημονίου από τα προηγούμενα – η Ν.Δ., εκμεταλλευόμενη και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, επιμένει ότι ουδεμία αναφορά ή δέσμευση περιλαμβάνεται στο μνημόνιο αλλά, γενικώς, ισχύει η πολιτική βούληση της Ευρωζώνης να το ρυθμίσει, αποκλείοντας όμως για πρώτη φορά
ρητώς οποιοδήποτε σενάριο ονομαστικού κουρέματος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 12:16 17/09/2015

    2004 – 2009 ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ
    ΧΡΩΣΤΑΜΕ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΚΕΙ ΜΑΣ ‘’ΟΔΗΓΗΣΕ’’ Ο Α-ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

    Το θαύμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ήταν μια σημαντική στιγμή για την παρουσία και αναβάθμιση της Ελλάδας, στον παγκόσμιο χάρτη .Όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν η αρχή και η συνέχεια μιας νέας εποχής για την πατρίδας μας. Η Ελλάδα μεσουρανούσε και όλοι ελπίζαμε. Πιστεύαμε, ότι ο νέος πολιτικός που ανέλαβε με κύρια προεκλογική υπόσχεση τη διαφάνεια, θα οριοθετούσε μια νέα αρχή , μια ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια ,αφού και στην αντιπολίτευση υπήρχε η εγνωσμένης εντιμότητας προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
    ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΑ
    Κι όμως ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΜΕ, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να ‘’ταυτισθεί’’ η δεξιά με τη διαφάνεια. Μέσα σε λίγους μήνες όλοι στην Ελλάδα ‘’γίναμε κουμπάροι’’ !!! με γάλατα, ομόλογα, ρεμούλες, Ρεγκούζες, βατοπέδια και εκατοντάδες χιλιάδες ΜΠΛΕ κάρτας προσλήψεις. Απερίγραπτα κακουργήματα συμβαίνουν και ΟΙ ‘’ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ’’ με το φτυάρι στο χέρι ‘’κουκουλώνουν’’. Η οικονομία έχει πάρει ασυγκράτητη ορμή στην κατηφόρα της παρακμής και των σκανδάλων. Όλοι τρώνε και γλεντάνε, ’’βλέπουν τους έλληνες και γελάνε’’ .Οι ξένοι αρμόδιο της Ε.Ε τραβάνε τα μαλλιά τους και κάθε μήνα βρίσκονται στην Ελλάδα, για να μάθουν τι συμβαίνει αλλά ο ..πρωθυπουργός ΜΟΝΙΜΩΣ είναι είτε μπουκωμένος, είτε σε λήθαργο.
    ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ
    Το κράτος κυβερνά ο ‘’αυτόματος’’ Πάκης και ο αγέλαστος σοβαροφανής Ρουσόπουλος και η καταστροφή δεν άργησε να πάρει ΦΟΡΑ!!! Το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται σε ΔΙΠΛΑΣΙΑ νούμερα ( από 178 σε 300 δις ευρώ). Το ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και σκαρφαλώνει στο 16% του ΑΕΠ ΄η σε 36 δις ευρώ ετησίως . Η Ευρώπη κτυπά καμπάνες, αλλά Καραμανλής και Σαμαράς ,περί ‘’άλλα τυρβάζουν’’. Μεθοδεύουν την συντριβή του Παπανδρέου , μέσω της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ
    Οι εκλογές αποκαλύπτουν ‘’σημεία και τέρατα’’ και οι Έλληνες μαθαίνουν ότι ‘’βαδίζουμε για χρεοκοπία’’.Η ΝΕΑ κυβέρνηση παγώνει με το χάλι των ελλειμμάτων που δεν επιδέχονται ΑΝΑΒΟΛΗΣ. Ζητούνται επειγόντως 24 δις ευρώ για το έλλειμμα του Προϋπολογισμού και άλλα 24 για το εμπορικό έλλειμμα. Οι ευρωπαίοι, όπως μαθαίνουμε σήμερα, έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χρημάτων και η κυβέρνηση Καραμανλή δανείζεται το 2008, από την αγορά ένα(1) δις την ΕΒΔΟΜΑΔΑ για να μην πονηρευτούνε για τα χάλια της οικονομίας μας.
    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ…ΨΗΦΟ
    Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε την αλήθεια τόσο της χρεοκοπίας, της προσπάθειας Παπανδρέου να μην πτωχεύσουμε, όσο και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ της αντιπολίτευσης, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει και ΤΕΛΟΣ να επιρρίψει τις ευθύνες της καταστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου.
    Σαμαράς , Βενιζέλος, Τσίπρας χρυσοφονιάδες και ΚαΜμένος οργιάζουν στην συκοφαντία και στην παραπληροφόρηση.
    Σήμερα ζητάνε την ψήφο των Ελλήνων ΑΥΤΟΙ που συμμετείχαν στην εξαθλίωσή του και στην καταστροφή της πατρίδας μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.