ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισορροπίες αντί ανανέωσης

Με Καρίπογλου και Χηνοφώτη το «γαλάζιο» Επικρατείας

Η έκπληξη που πολλοί ανέμεναν και αρκετοί επιδίωκαν ενεργά δεν ήρθε.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ που ανακοινώθηκε χθες βράδυ, παράλληλα με την έναρξη του debate (!), δεν κομίζουν φρέσκα πρόσωπα και νεοτερικές ιδέες. Κι αν η επιλογή της διατήρησης όσων εξελέγησαν με σταυρό μόλις πριν λίγους μήνες στις εκλογές του Ιανουαρίου μοιάζει εύλογη και πολιτικά ορθή, η απροθυμία του κ. Μεϊμαράκη να αλλάξει το Επικρατείας αποτελεί, μάλλον, απόδειξη της βούλησης του Προέδρου της ΝΔ να μην αποσταθεροποιήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό. Άλλωστε αλλαγή – ανατροπή του Επικρατείας θα έφερνε αμέσως τον κ. Μεϊμαράκη σε αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, επιλογή του οποίου υπήρξε ουσιαστικά το Επικρατείας, στη δεύτερη θέση του οποίου φιλοξενείται ο στενός του συνεργάτης Δημήτρης Σταμάτης.

Οι μόνες αλλαγές στο επικρατείας αφορούν δύο μη εκλόγιμες θέσεις: Την πέμπτη, όπου και τοποθετήθηκε ο ναύαρχος Παν. Χηνοφώτης, πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, και την έκτη την οποία κατέλαβε ο πρώην Πρόεδρος της Δράσης Αντύπας Καρίπογλου. Στον τελευταίο πέφτει και το βάρος να δώσει περιεχόμενο στην προσπάθεια της ΝΔ να προσεγγίσει το μετριοπαθές, φιλελεύθερο κέντρο του πολιτικού φάσματος.

Ο κ. Καρίπογλου αλλά και ο κ. Χηνοφώτης δεν έχουν ελπίδα εκλογή καθώς η Ν.Δ. δεν αναμένεται να λάβει ποσοστό που θα προσεγγίζει το 35% στις κάλπες. Στη Ν.Δ. δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για μία χαμένη ευκαιρία ως προς το Επικρατείας, κυρίως διότι κρίνουν ότι με νέες υποψηφιότητες θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην εκλογική προσπάθεια της Ν.Δ., που τα τελευταία 24ώρα μοιάζει να βρίσκεται σε κάμψη, πολιτική και δημοσκοπική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.