ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εσπερίδα για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Μίχαλος: Μονόδρομος η συλλογική δράση για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τράπεζες

Τη σημασία της πλήρους και ορθής ενημέρωσης των δανειοληπτών από μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τα προϊόντα που προωθούν, επεσήμανε, με αφορμή το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με τις αποπληρωμές των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ελβετικό φράγκο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, χαιρετίζοντας εκδήλωση στο επιμελητήριο, με θέμα: «Εκδήλωση για τα Δάνεια σε Ελβετικό φράγκο», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το θέμα της εκδήλωσης αφορά 70.000 Έλληνες δανειολήπτες, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη νέα ισοτιμία ευρώ και ελβετικού φράγκου και σημείωσε ότι η συλλογική δράση ήταν και είναι μονόδρομος για την προστασία όλων αυτών των ανθρώπων.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό και, όπως είπε ο κ. Μίχαλος, αφορά δεκάδες χώρες και εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι μόνο στην Ουγγαρία, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ανέρχονται σε ενάμιση εκατομμύριο.

Χαρακτήρισε σημαντικό και ενθαρρυντικό το ότι σήμερα έχει υπάρξει μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, που, όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις τόσο του ευρωπαϊκού όσο και εθνικών δικαστηρίων, αποδίδει πλέον καρπούς, αλλά συμπλήρωσε ότι, πέραν από την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, η νομική αυτή εκστρατεία υπηρετεί και έναν ακόμη σημαντικό στόχο, αυτόν της ενδυνάμωσης του καταναλωτή. «Ενισχύει το αίτημα για διαφάνεια και υπεύθυνη εμπορική επικοινωνία, όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά από όλες τις επιχειρήσεις που παρέχουν καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες», όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕ.

«Αναδεικνύει, πάνω από όλα, τη δύναμη του ίδιου του καταναλωτή να απαιτεί την πληροφόρηση που χρειάζεται και να διεκδικεί, ατομικά ή συλλογικά, τα δικαιώματά του. Η οικοδόμηση μιας τέτοιας κουλτούρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια αγορά ανταγωνιστική και υπεύθυνη. Μια αγορά που θα υπηρετεί την ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνία» κατέληξε ο κ.Μίχαλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.