ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τραπέζι στο σπίτι της

Νέα πρόσκληση Φώφης στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

Δείπνο στους βουλευτές και τα στελέχη που βρέθηκαν χθες στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των κεντρικών πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών, παρέθεσε αργότερα χθες το βράδυ η Φώφη Γεννηματά.

Το δείπνο έγινε στο σπίτι της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από το ‘μενού’ δεν θα μπορούσε να λείπει η συζήτηση για τη στάση που θα κρατήσει το εγχείρημα στο εξής εντός και εκτός Βουλής.

Το στίγμα, είχε δώσει νωρίτερα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση των οργάνων στη Βουλή. Είχε απευθύνει νέα ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του χώρου, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διατηρώντας πάντως την αυτονομία τους ενώ είχε προαναγγείλει τη συγκρότηση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Συμπαράταξης με αναλογική εκπροσώπηση και τη δημιουργία Περιφερειακών Συντονιστικών Συμβουλίων στις 13 Περιφέρειες της χώρας αντίστοιχα, το επόμενο διάστημα.

«Ο χώρος μας δεν θα γίνει ποτέάλλοθι και δεκανίκι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Δεξιάς,είτε σε λαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», είπε,κλείνοντας τη συζήτηση περί συνεργασίας με την κυβέρνηση Τσίπρα. Στην τελευταία,εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση, καταλογίζοντας προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι να ‘τελειώσειμε το παλιό’, όπως υποσχόταν προεκλογικά, «προτίμησε να το συμπεριλάβει στηνκυβέρνησή του». «Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας κ.Τσίπρα», είπε, δίνοντας τον τόνο της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει στο εξής η Δημοκρατική Συμπαράταξη,ελέγχοντας την κυβέρνηση, και ασκώντας της ουσιαστική κριτική, με συγκεκριμένες θέσεις και θετικές προτάσεις.

Η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στο ‘όχι’του κόμματός της στα πέντε σημεία τουμνημονίου που θεωρούνται ως αρνητικά, υφεσιακά και άδικα εξ αρχής, αναφέρονταςχαρακτηριστικά τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξειςπείνας και αναξιοπρέπειας, την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, την επιβολήΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση και την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων,ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Προειδοποίησε πωςέρχεται φοροκαταιγίδα, αντιπαρέβαλε την ανάγκη για Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης καιΑνασυγκρότησης και τη διαφάνεια για τα πάντα και τους πάντες. Τόνισε, τέλος,την ανάγκη ανανέωσης στον χώρο, με την έλευση μίας νέας γενιάς στελεχών στην πρώτη γραμμή, ενώ κήρυξε την αρχή της αναβάθμισης των σχέσεων του χώρου με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, επιχειρώντας ίσως να βάλει τέλος στο άτυπο ‘φλερτ’ τους με τονΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό εξελίσσεται από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.