ΚΟΣΜΟΣ

Τα σύνορά μας βρίσκονται υπό απειλή»

Ορμπάν: Η Ευρώπη έχει βουλιάξει από τους μετανάστες

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη «βουλιάζει» υπό τον όγκο των μεταναστών, ένα γεγονός που συνιστά «απειλή», σύμφωνα με τον ίδιο για την ήπειρο αλλά και τον «τρόπο ζωής» της.

«Βουλιάζουμε κάτω από το βάρος τους. Δε μας χτυπάνε την πόρτα, μας βυθίζουν» επισήμανε ο Ούγγρος ηγέτης ενώπιον του Κοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του στρατού και της αστυνομίας εναντίον των μεταναστών.

«Τα σύνορά μας βρίσκονται υπό απειλή. Ο τρόπος ζωής μας βασίζεται στο σεβασμό του νόμου. Η Ουγγαρία και ολόκληρη η Ευρώπη απειλούνται» υπογράμμισε ο Ορμπάν, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την προσφυγική κρίση.

«Δε μπορούμε να επιτρέψουμε να βρίσκονται μεταξύ μας εκείνοι που μας βυθίζουν» επέμεινε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη δεν άνοιξε απλά τις πόρτες της, τους προσκαλέσαμε πρόσφατα», σημείωσε επιπλέον.

Το νέο νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί από την πλειοψηφία των δύο τρίτων της βουλής που απαιτείται, προβλέπει κυρίως την ανάπτυξη μεγαλύτερου αριθμού στρατιωτών στα σύνορα και θα επιτρέπει υπό ορισμένες συνθήκες στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να ανοίγουν πυρ εναντίον των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.