ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διακαναλική συνέντευξη

Π. Καμμένος: «Όχι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λαλιώτη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στη διακαναλική του συνέντευξη  υποστήριξε, πως τήρησε την προεκλογική του δέσμευση να «κρατήσει το τραινάκι της χώρας στις ράγες και όχι των ΑΝΕΛ».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε την σημασία που είχε για την χώρα η υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και της αποτροπής με αυτόν τον τρόπο του σχεδίου Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδος όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ και την μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων με εκατομμύρια προσφύγων να εγκλωβίζονται εδώ.

Πρόσθεσε ότι πέραν τούτου, η μη υπογραφή της συμφωνίας θα σήμαινε και οικονομική καταστροφή της χώρας με πρώτο απτό αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και «εκατομμύρια ανέργων να «παίρνουν τα όπλα» εναντίον των υπολοίπων» και υπογράμμισε ότι αν δεν υπογράφαμε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος εξέπεμψε μήνυμα σταθερότητας την οποία εγγυάται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Προσφυγικό

Ερωτηθείς για το μείζον θέμα των προσφύγων, είπε ότι αυτήν την στιγμή στην ευρύτετρη περιοχή της Συρίας δρούν δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ενώ δράση αναπτύσσει και η Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι οι ισλαμοφασίστες που με την δράση τους δημιουργούν πρόσφυγες και τόνισε ότι πριν επέμβει το ΝΑΤΟ, πρέπει το όλο θέμα να συζητηθεί στον ΟΗΕ.

Κάλεσε την Ρωσία και τις ΗΠΑ να «βάλουν νερό στο κρασί τους» με πρώτο βήμα την διακοπή της χρηματοδότησης του ISIS που ελέγχει πετρελαιοπηγές και το εμπόριο ναρκωτικών. Είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο ρόλος της Τουρκίας που από την μια συνδράμει τον ISIS γιατί έτσι διευκολύνεται στον πόλεμο με το ΡΚΚ και από την άλλη «κλείνει το μάτι στην Δύση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να διευκολύνει την όποια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, μέσω παραχώρησης στρατιωτικών βάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της στοχευμένης στρατιωτικής δράσης πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή και επίγειες δυνάμεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και των απαραίτητων εγγυήσεων για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Αντιμετώπιση διαφθοράς

Ερωτηθείς για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς είπε ότι επί της 7μηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρώτη φορά ελήφθησαν μέτρα κατά της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι «αν (οι ΑΝΕΛ» είμαστε μέσα (στην κυβέρνηση) θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα και θα δεσμεύσουμε τις περιουσίες τους», προσθέτοντας ότι θα ελεγχθούν «όλα τα θαλασσοδάνεια».

Συνεργασίες

Ο κ. Καμμένος απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «ειδικά όταν διατηρεί στις τάξεις του τον Ευ. Βενιζέλο και επαναφέρει τον Κ. Λαλιώτη», ενώ δεν απέκλεισε την συνύπαρξη με στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» στα πολιτικά χαρακτηριστικά των οποίων συμπεριέλαβε, πρωτίστως, ότι δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με σκάνδαλα.
Είπε ότι θεωρεί προσβλητικό για τον ίδιο να συνυπάρχει πολιτικά με τον κ. Παπασταύρου της ΝΔ, οσαύτως και με τους κκ. Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη, ενώ θεώρησε ως κατ' εξοχήν συμβολισμό του «παλιού» την υποψηφιότητα με την ΝΔ του κ. Γ. Σουφλιά.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υποψήφιους με το Ποτάμι, Ν. Διαμαντούρο και Ν. Αλιβιζάτο, λέγοντας ότι ήταν υπερασπιστές του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.
Επίσης, πρόσθεσε, ότι του είναι ακατανόητη η «μετά μανίας υπεράσπιση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που καταστρέφει την Χαλκιδική» εκ μέρους του κ. Σ. Θεοδωράκη.
Τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν την συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως παροχή ασυλίας.

Αλλαγή κυβερνητικού ρόλου

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν, πλέον, ρόλο καθώς έχουν αποφασίσει την συμμετοχή τους στην ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και ενεργό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο.

Κατέστησε σαφές ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ανεξάρτητο κόμμα με επεξεργασμένες θέσεις υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και των εθνικών θεμάτων. Τόνισε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κοινωνική πολιτική υπέρ της οποίας τάσσεται και η «λαϊκή δεξιά».
Αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα είπε ότι αυτά θα γεννώνται απόμτην στιγμή που η ασκούμενη πολιτική θα παράγει αποτελέσματα.
Ως άμεσα προς επίλυση ζητήματα θεωρεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, την παροχή ρευστότητας στην αγορά καιμτην είσπραξηνφόρων.
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της αναθέρμανσης της βιομηχανίας εν γένει, μέσω της θεσμοθέτησης, μεταξύ άλλων και ζωνών χαμηλής φορολογίας και κλειστών βιομηχανικών πάρκων, και με την χώρα να δράττει την ευκαιρία που δημιουργήθηκε, λόγω της με δραματικό τρόπο διάλυσης της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.
Χαρακτήρισε ως casus belli (αιτία πολέμου) την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για την επιβολή ΦΠΑ στην Μύκονο και την Σαντορίνη είπε ότι σε αυτό συνέβαλλε και η εικόνα που δημιουργήθηκε από «όργια με κοκαίνη και πάρτι με ‘βίζιτες και βίζιτους'», προσθέτοντας «τώρα που θα ανοίξουν οι δικογραφίες και του Noor 1 θα δούμε πολλά».

Έκκληση στους εφοπλιστές

Αναφερόμενος στους εφοπλιστές τους κάλεσε να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία και με την «σημαία» και με την συμβολή τους στην φορολογία, αλλά μια με την σύνθεση των πληρωμάτων, όχι μόνο στην γέφυρα και την μηχανή των πλοίων, αλλά και στα κατώτερα πληρώματα.
Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτονομίας του ΝΑΤ και της δημιουργίας ομάδας υποστριξης της ανεξαρτησίας της ελληνικής ναυτιλίας και της μη υπαγωγής της στη ενιαία ευρωπαίκή, όπου όλοι κατανοούν τι σημαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστών, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα φορολογούνται από την ΕΕ.
Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο να μην φορολογούνται οι «εφοπλιστές της στεριάς».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος στην νέα γενιά, καλώντας την ταυτόχρονα να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής, διότι με την αποχή «διπλασιάζει» την ψήφο εκείνων που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτόμτους και το σήμερα και όχι για το αύριο της χώρας και των νέων.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ. 17:38 17/09/2015

    Που είναι τα λεφτά βρε πολιτικοί απατεώνες ,

    που διαλύσατε την Ελλάδα και από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζατε τον Παπανδρέου που δεν τα ‘’ήθελε’’ ? Ποιος είναι τώρα απατεώνας ρε ΨΕΥΤΗ και συκοφάντη Καμένε? Που είναι ‘’ΤΟ PLAN B!’’ που έλεγες και εξαπατούσες τον κόσμο για να κλέψεις ψήφους και να σκοτώσεις ελπίδες?
    *ΠΟΙΟΣ είναι τώρα ‘’ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ’’ και ποιος μάλιστα πιθανόν και να ευχαριστιέται?

    *Πάνο, πως σου φαίνεται το ..κάτω στα τέσσερα και το ξεφτίλισμα που πάει σύννεφο?
    *Εξαπατούσατε, καίγατε, βρίζατε και καταστρέφατε την Ελλάδα μας, τη δικιά μας πατρίδα, τη δικιά μας γή των γονιών μας και των παιδιών μας, μόνο και μόνο να ‘’πέσει’’ η κυβέρνηση, να φύγει ο κλέφτης , ο ψεύτης, ο προδότης… Παπανδρέου.
    *Κύριε Τσίπρα,
    Είναι απολύτως σίγουρο, ότι ένας από τους λόγους της αποτυχίας σας, της ανυποληψίας σας εκ μέρους των Ευρωπαίων, είναι και το γεμάτο ειρωνεία, κακία και καταστροφή σύντομο διάστημα της πολιτικής σας αβεβαιότητας και ουσιατικά ανυπαρξίας..

  2. ΑΛΕΞΗΗΗΗΗΗΗ: ‘’ΠΑΤΩΣΑΜΕ’’ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ!!!!
    ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΛΕΞΗ,
    ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΣΑΙ
    =========================================
    *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης, και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.
    *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει
    πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη,
    της Βουλής τη Ζωή
    και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, και ετοιμάστηκε να ψηφίσει το νόμο για την ’’χάρη’’ στους τρομοκράτες ώστε να βγούν και τα παράνομα τέκνα των συνεργατών μας?

    *Ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων,.
    *Σήμερα, αφού σε έξη μήνες, ‘’κατάφερε’’:
    ==================================
    να …σχίσει τα μνημόνια, να καταργήσει με διάταγμα την κρίση, να διαγραφεί το χρέος, να εξαφανίσει την ανεργία, να επαναφέρει την αναρχία, να αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις, και να …διώξουν τους Τούρκους από το Αιγαίο, μαζί με τον λεβεντομπούρδα αρμόδιο καΜένο εντελώς υπουργό, αποφάσισε ,λέει, να ξεκουράσει τους υπουργούς και να κάνει είτε ανασχηματισμό , είτε πρόωρες και ..αξέχαστες νέες εκλογές, με σύνθημα:
    ‘’Ήρθε η ώρα να μπούμε στη πόλη …της Καρδίτσας, όπως έλεγε και ο + Έβερτ.
    ———————————————————————————–
    Τι ζητάει πάλι και τι υπόσχεται ξανά ο μικρούλης Αλέξης?
    =======================================
    *Μήπως μας διάβαζε τις λάθος σελίδες του βιβλίου της μετασταλινικής χουντο -πλουτοκρατίας και γι αυτό ‘’έμπλεξε το σώβρακο ‘’ με τη..γραβάτα?
    *Θα κάνει εκλογές, λέει, διότι κάποιοι του …έστελναν επίτηδες ‘’λανθασμένα σημειώματα’’ με όσα του λέγανε οι Ευρωπαίοι και έτσι δεν είχε ‘’σωστή αντίληψη των λεγομένων’’. Γι αυτό τα έκανε σκατά και απόσκατα και όχι γιατί δεν ‘’ξέρει που πάνε ΜΕ ΤΑ τέσσερα’’?
    *Εξακολουθεί να θεωρεί τους Έλληνες, τόσο μαλάκες, όπως και ο Σαμαράς, που μας έλεγε ότι ..μας ‘’είχε σώσει’’ και εμείς φταίμε που δεν το ..αντιληφθήκαμε.
    **Τελικά από απάτη σε απάτη , εις βάρος των Ελλήνων, βαδίζουν οι Ψειριζαίοι ?
    *Λες και έχουνε τους ψηφοφόρους ‘’στον ντεκέ ’’ και κάθε ένας θα παίρνει το …χόρτο του και θα πηγαίνει να ρίχνει στην κάλπη το ’’έτοιμο’’ αλλά ανέντιμο …χαρτί, ώστε η ψυχή του ..Τσαουσέσκου να αναπαύεται μαζί με το χαμόγελο του Χότζα…!
    Κύριε Τσίπρα,
    Συγγνώμη, για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις τις ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ εξουσίας, πότε θα μας ζητήσεις?
    *Συγγνώμη, για την ΑΘΛΙΑ ‘’ασυλία’’ στον εγκληματία Καραμανλή ,που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία, στην πελατοκρατία, στη διαπλοκή και χλωροφόρμιση της δικαιοσύνης είτε δια χρήματος , είτε δι άλλων μεθόδων, ώστε να γλιτώσει, μαζί με το ταυτόχρονο ‘’κλείσιμο’’ της βουλής ΟΛΟ ΤΟ ‘’ ΚΑΙΑΔΙΚΟ ΤΟΥ δικαίωμα’’ περιβαλλοντικής αυτοκάθαρσης?
    *Καλά, ‘’ταυτίστηκες’’ τόσο γρήγορα με τις πατέντες Σαμαρά , ή μήπως ‘’φταίει’’ το σκουλήκι της πολυθρόνας?
    *Τώρα τα περί ‘’εκβιασμών’’…ερώτων και προσωπικής ανικανότητας και αγραμματοσύνης, ας τα αφήσουμε στην άκρη, διότι γελά μαζί μας όλος ο κόσμος, έστω και αν δεν γνωρίζει τις εγκληματικές-νεοσταλινικές μεθοδεύσεις και εφαρμογές για την παραπληροφόρηση και την απαξίωση της νοημοσύνης μας.
    *Ποιος σε ’’εκβίασε’’ ΠΡΙΝ τις εκλογές για όλα όσα ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ υποσχόσουν και ισχυριζόσουνα?
    *Ίσως γι αυτό ‘’ισχυρίζονται’’ στην Ευρώπη, ότι τα καλλίτερο ‘’χόρτο’’ φυτρώνει στα Ζωνιανά και στον Ταΰγετο.
    Κάτι θα ξέρουν αυτοί περισσότερα από το βλητόζουμο που μας ποτίζεις …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.