LIFESTYLE

Από τη σχεδιάστρια μόδας Anouk Wipprecht

Στην πασαρέλα, η εμπνευσμένη από την Audi μόδα σε 3D εκτύπωση

Για πρώτη φορά, σε ένα project συναντιόνται σχεδίαση αυτοκινήτου, τεχνολογική καινοτομία και μόδα: Η Audi απευθύνθηκε στη σχεδιάστρια μόδας Anouk Wipprecht να ερμηνεύσει με τη μόδα, σε 3D εκτύπωση, τα καινοτόμα στοιχεία του καινούργιου σεντάν A4 https://vimeo.com/133654595.

H Wipprecht προχώρησε σε τρία σχέδια: The Map Projection, The Matrix και Shield, γράφει η Κλόε Όλεουιτζ στο «Exhale».

Στο πρώτο, εμπνέεται από το εικονικό κόκπιτ του A4 για να εκφράσει τις αρετές της συνδεσιμότητας και της εξατομίκευσης, όπως προσδιορίζει η ίδια η σχεδιάστρια. Είναι ένα light show που μπορεί να φορεθεί και να προσαρμοστεί σε αυτήν που το φορά με τον ίδιο τρόπο που το εικονικό κόκπιτ του A4 μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε οδηγού.

Η σχεδίαση του δεύτερου μπορεί να εκληφθεί είτε ως φάρος που καλωσορίζει τον περαστικό είτε ως προειδοποιητικό σήμα σε κάποιον που πλησιάζει χωρίς άδεια. Φέρει φορητά LED, ισχύος 60 watt και απηχεί την αισθητική της σχεδίασης του matrix προβολέων της Audi.

Στο τρίτο, η Wipprecht προσάρμοσε τους υπερηχητικούς αισθητήρες της Audi- που θέτουν σε εγρήγορση τον οδηγό για εγγύτητα με άλλα αυτοκίνητα ή εμπόδια στο δρόμο- σε ένα φόρεμα με αισθητήρες οι οποίοι προειδοποιούν για εγγύτητα άλλων ανθρώπων.

«Ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά από statement-dresses, που επιτρέπουν σε αυτούς που τα φορούν να δείχνουν ταυτόχρονα badass και σοφιστικέ» εξήγησε η Wipprecht.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.