ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την υπόθεση του λογαριασμού στην HSBC

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα σήμερα ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να δώσει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ι.Δραγάτση σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο ίδιος ο κληθείς ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό πως το ερευνώμενο ποσό στην ελβετική τράπεζα δεν είναι δικό του κεφάλαιο, αλλά ότι σχετίζεται με επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Ο κ.Παπασταύρου,που έχει λάβει ήδη από τον Ιούλιο προθεσμία ώστε να ετοιμάσει τις θέσεις του έναντι των ερωτήσεων του Εισαγγελέα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε απλώς την διαχείριση του λογαριασμού.

Στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις. Ελεγχόμενος από τους οικονομικούς εισαγγελείς είναι και ο κ. Μιωνή ο οποίος καλείται, όπως και ο κ. Παπασταύρου, να προσκομίσει πληρεξούσια, ή άλλα στοιχεία και παραστατικά για τα χρήματα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 20:37 01/09/2015

  Θα ζητήσουν συγγνώμη;
  Δικαιώθηκε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε δικαστική διαμάχη με τη «Δημοκρατία»
  Την Μαργαρίτα Παπανδρέου δικαίωσε το δικαστήριο στην διαμάχη της με την εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά από δημοσιεύματα της τελευταίας που την παρουσίαζαν στη λίστα Λαγκάρντ ως κάτοχο λογαριασμού αστρονομικού ποσού.
  Η σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάζει την εφημερίδα σε χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για τον λόγο ότι παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της.
  «Ο ισχυρισμός Μέσων Ενημέρωσης και κάποιων πολιτικών παραγόντων περί της ύπαρξης λογαριασμού της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε όχι απλώς ψευδής, αλλά και σκόπιμα αναπαραγόμενος από συγκεκριμένα ΜΜΕ και μάλιστα, εν γνώσει τους ότι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου δεν υπήρχε στην περιβόητη λίστα, αφού αυτή είχε ήδη ανοίξει και ήταν γνωστά όλα τα ονόματα όταν αναπαρήγαγαν τη δήθεν είδηση – αθλιότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
  «Θα ζητήσουν συγνώμη; Θα αποκαταστήσουν την αλήθεια και στο δημόσιο διάλογο; Θα σταματήσουν επιτέλους την επιχείρηση παραγωγής λάσπης και αθλιοτήτων εναντίον των Παπανδρέου;», αναρωτιούνται οι συντάκτες της ανακοίνωσης, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού βάλλεται από δημοσιεύματα που στηρίζονται σε μύθους.

 2. Ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας στον λογαριασμό των
  550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ
  Δαιδαλώδες πλέγμα από δεκάδες offshore εταιρείες, φυσικά πρόσωπα και διαχειριστές υπάρχει στον λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας αλλά και οι Αγγελος Μεταξάς, Νικόλαος Βάγγερ και Μάκης Λεβή βρίσκονται στον ίδιο λογαριασμό.
  Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε Hedge Fund στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή.

  Ας σημειωθεί ότι αρχικά στον εν λόγω λογαριασμό είχε εμπλακεί το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αλλά η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού το διέψευσε καταθέτοντας αγωγές.

  Το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651», και η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.