Neo

Τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ για τα ποσοστά

Στο ΠΑΣΟΚ ή δεν ξέρουν να μετράνε ή τώρα που τελείωσαν οι εκλογές δεν υπολογίζουν τη ΔΗΜΑΡ ή απλώς στη Χαριλάου Τρικούπη κάποιος, που θα 'λέγε και ο Μεϊμαράκης, είναι "ψευτράκος".

Δεν θέλω να πω ποιός είναι, αλλά όσοι γνωρίζουν το πράσινο παρασκήνιο αυτόν μου δείχνουν. Ο Λαλιώτης πάντως δεν μπορεί να είναι. Ο Κώστας έχει πάψει από χρόνου μακρού να ασχολείται με τα πολιτικά μαγειρεία ή εάν ασχολείται δεν θα τολμούσε να ισχυριστεί κάτι τόσον τερατώδες επειδή γνωρίζει καλά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Και επειδή δικαιολογημένα θα αναρωτιέστε σε τι αναφέρομαι, σπεύδω αμέσως να σας εξηγήσω. Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για την άνοδο που κατέγραψε στις εκλογές. Εκτός από ανακοίνωση εφοδίασε τους δημοσιογράφους και σχετικό πίνακα με στοιχεία (αριθμό ψήφων και ποσοστά) που πιστοποιούν την άνοδό του. Μέχρι εδώ ουδείς ψόγος. Έλα όμως που τα στοιχεία τα οποία επικαλείται δεν είναι σωστά. Το λέω κομψά για να μην πω μαγειρεμένα από πρωτάρη μάγειρα. Τι υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ; Ό,τι τον Ιανουάριο έλαβε 289.252 ψήφους ή ποσοστό 4,68% και τώρα τον Σεπτέμβριο 340.232 ψήφους ή ποσοστό 6,28%. Αυτό το μεταφράζει σε αύξηση ψήφων 50.979 και σε αύξηση ποσοστού 1,60%. Για να κάνει μάλιστα πιό εντυπωσιακή την άνοδό του κάνει και τη σχετική αναγωγή και καταλήγει στο συμπέρασμα: ποσοστιαία αύξηση ψήφων 17,62% και ποσοστού 34,19%. Ποιά είναι όμως η αλήθεια;

Τα νούμερα δεν είναι αυτά γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη ξεχνάνε μια μικρή λεπτομέρεια. Ποιά είναι αυτή; Ό,τι στις εκλογές κατέβηκε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ. Και η ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο είχε πάρει 29.820 ψήφους και ποσοστό 0,48%. Επομένως το ποσοστό σύγκρισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν είναι το 4,68%, αλλά το 5,16% και οι ψήφοι δεν ήταν 289.252 αλλά 319.072. Οπότε η αύξηση είναι 21.160 ψήφοι και όχι 50.979 και του ποσοστού 1,12% και όχι 1,60%. Η δε αναγωγή μας βγάζει ποσοστιαία μεταβολή επί των ψήφων 6,63% και όχι 17,62% και επί των ποσοστών 21,7% και όχι 34,19%. Δεν ξέρω ποιος από τη Χαριλάου Τρικούπη είχε τη φαεινή ιδέα να υιοθετήσει αυτή την πολιτική ...νουμεράδα και να τα παρουσιάσει ως δήθεν αληθή στοιχεία. Εμένα και η αύξηση κατά 21.160 ψήφους και η άνοδος του ποσοστού κατά 1.12% μια χαρά μου φαίνονται, ειδικά όταν όλα τα άλλα κόμματα, με εξαίρεση τον Λεβέντη, είδαν τη δύναμή τους σε απόλυτους αριθμούς να μειώνεται.

Γιατί πρέπει να εκτεθεί η Φώφη Γεννηματά; Και τι θα συμβεί αν ο Θεοχαρόπουλος ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βγει και δώσει τα αληθινά στοιχεία; Και οι πληροφορίες μου λένε ότι θα το κάνει. Δεν θα το καταπιεί επειδή στην Κ.Ε του κόμματός του δεν είναι μόνος. Θα έχουμε λοιπόν άλλα να λέει η Χαριλάου Τρικούπη και άλλα η Αγίου Κωνσταντίνου; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ελπίζω πάντως η Φώφη να πετάξει από τη Χαριλάου Τρικούπη τον κακό μάγειρα. Την εκθέτει για κάτι που δεν της αξίζει και μειώνει την επιτυχία της σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει ο Βενιζέλος τον Ιανουάριο.

Άσε, που κι ο Βενιζέλος, για να σας πω και το τελευταίο, είναι, μου λένε, κι αυτός έξαλλος με τα στοιχεία επειδή θεωρεί ότι υπερτονίζονται για να μειώσουν τις επιδόσεις του ιδίου. Εξάλλου ο προκάτοχος της Φώφης δεν θεωρεί πως το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ ήταν και το καλύτερο. Περίμενε πολύ περισσότερο. Από τη στιγμή που στις εκλογές δεν συμμετείχε το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου είχε θέσει ως όριο επιτυχίας της Φώφης το 8,02% που είχε λάβει ο ίδιος, ως επικεφαλής της Ελιάς, στις ευρωεκλογές. Δυστυχώς, όπως προείπαμε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η παραποίηση των στοιχείων ενίοτε οδηγεί και σε, αχρείαστες είναι η αλήθεια, παρεξηγήσεις...

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. και δεν ειναι μονο αυτο. το γεναρη ειχε κατεβει και ο Γιωργακης, ο οποιος τωρα δεν κατεβηκε, αρα ειναι λογικο ενα μερος των ψηφων του να πηγε κατα κει. Πανηγυριζουν μπας και τους πιστεψει κανεις!!

    • ΔΣ 19:01 24/09/2015

      Στις επόμενες να δεις κλάμα που θα ρίξει η Φωφη. Μας κουβάλησε το Λαλιώτη και τον Παπαιωάνου να κάνουν κουμάντο. Απορώ με μερικους εκει στο ΠΑΣΟΚ πως το επιτρέπουν.

    • ΚΤ 19:37 24/09/2015

      Όχι μόνο δεν κατέβηκε το κίνημα αλλά 3 βουλευτές του Παπανδρέου και 2 φίλοι (Γερουλάνος και Τριαντάφυλλος) συμμετείχαν ως υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Συνεπώς σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων των 5 υποψηφίων συνέβαλε στην αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ. Πολύς λόγος για το τίποτα!!

  2. Μητσος 18:00 24/09/2015

    Πήρε ακριβώς το ποσοστό που πήρε η ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογές. Η επιτυχία υπάρχει μόνο μέσα στο μικρό μυαλό της Φώφης και σε όλα τα παπαγαλάκια που έβαλε στο βρακί του ο Λαλιώτης. Έτσι εξηγείται και η στάση της στο Γιώργο (που την έκανε πρόεδρο), στο Φλωρίδη, στην Διαμαντοπουλου, στο Χρυσοχοϊδη που του πήρε την έδρα για το χατίρι ενός εκεί απίθανου. Όλα έχουν την εξήγηση τους. Ο Βενιζέλος είναι ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τι να αμφισβητήσει.

    • ΚΤ 19:41 24/09/2015

      Ξένο σώμα ο Βενιζέλος, αλλά πάλι η ομάδα του εξελέγη με τις πρωτιές στις λίστες. Σε λίγο θα είναι ξένο σώμα η Φώφη!!

  3. Γιάννης 12:29 24/09/2015

    μα ο Βενιζέλος έκανε ότι μπορούσε να μην ανέβει το πασοκ. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σε όλες τις συνεντεύξεις του των τελευταίων ημερών χωρίς κανένα απολύτως λόγο πετούσε μπηχτές για το κίνημα και τον Παπανδρέου.Σκεφτόμενος ότι η Φώφη βγήκε πρόεδρος από τους ψηφοφόρους του κινήματος εκτός του ότι σαμποτάρισε με κάθε τρόπο την προεκλογική σύμπραξη σαμποτάρισε και τις όποιες πιθανές επιστροφές.Αν το πασοκ δε έπαιρνε λιγότερο τότε ήδη θα έλεγε τη Φώφη αποτυχημένη και θα κοιτούσε πως να τη ρίξει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.