Υλικά
150 γρ. ταραμά
½ κιλό ψωμί ή πατάτα αλεσμένη – πουρέ
2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με τον ταραμά και μικρή ποσότητα ψωμιού (ή πατάτας) και προσθέτουμε λίγο ξίδι, έως ότου ασπρίσει ο ταραμάς. Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί θα πρέπει πρώτα να το έχουμε βρέξει καλά, δηλαδή να το έχουμε μουλιάσει στο νερό και να το έχουμε στύψει. Αν χρησιμοποιήσουμε πατάτες να τις έχουμε βράσει.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (πατάτα ή ψωμί, το λάδι, το χυμό από λεμόνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι), ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Φυσικά όλα αυτά γίνονται και με γουδί και γουδοχέρι. Η επιλογή είναι δική μας.
Μόλις ο ταραμάς είναι έτοιμος, γαρνίρουμε με μαύρες ελιές και βουτάμε τις ψωμομπουκίτσες μας.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα