ΥΓΕΙΑ

Δείτε ποια είναι

Τέσσερα σνακ που μας χορταίνουν αλλά δε μας παχαίνουν

Τα σνακ είναι ίσως ο μεγαλύτερος προβληματισμός, όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή. Τι είναι καλύτερο να τρώμε, ώστε να μην καταναλώνουμε περιττές θερμίδες και να νιώθουμε χορτάτοι;

Ποπ κορν

Ο καλύτερος σύντροφός μας στις ταινίες είναι και ένα πολύ υγιεινό σνακ, όταν δεν έχει αλάτι. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον της Πενσυλβάνια έδειξε πως περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από ό,τι πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα, όχι μόνο μας κρατά χορτάτους, αλλά είναι και ιδανική τροφή για την αρτηριακή μας πίεση και την καρδιά. Πλούσια σε φυτικές ίνες μας κρατούν χορτάτους και αδύνατους.

Ηλιόσποροι

Ακόμα ένα υγιεινό σνακ, που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας. Εχουν βιταμίνη Ε, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ μειώνουν και την χοληστερίνη. Παράλληλα, προστατεύουν την καρδιά και χαλαρώνουν τα νεύρα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά μπορούν να γίνουν ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ, αν καταναλώνονται με σύνεση. Καλό είναι να επιλέγουμε εκείνα που έχουν 5 γρ. φυτικών ινών και λιγότερο από 5 γρ. Ζάχαρη. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με γάλα ή και σκέτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.