ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κύκλος εξετάσεων από τις 18 Οκτωβρίου

Τεστ αξιολόγησης για τους μικρούς Αϊνστάιν

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους θα έχουν οι μικροί Αϊνστάιν στα τεστ αξιολόγησης που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολεγίου Ανατόλια/CTY Greece.

Το κέντρο λειτουργεί από την άνοιξη του 2014 σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ο κύκλος των εξετάσεων αρχίζει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στους επιλεχθέντες θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα του κέντρου, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες.

Τις δυνάμεις τους καλούνται να δοκιμάσουν οι μαθητές όλων των ηλικιών, ενώ οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT ή/και STB που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins.

Το τεστ αξιολόγησης SCAT περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και τα μαθηματικά, ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων και επιτρέπει την εγγραφή σε μαθήματα, τόσο θετικών όσο και ανθρωπιστικών επιστημών.

Το τεστ STB εξετάζει τη χωρική αντίληψη του μαθητή και επιτρέπει στους επιτυχόντες την εγγραφή αποκλειστικά σε μαθήματα θετικών επιστημών. Για τα τεστ δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μικροί Αϊνστάιν της Θεσσαλονίκης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 16/9 έως τις 11/10, ενώ οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18/10. Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Λάρισα (28/9-20/10 οι εγγραφές, 31/10 οι εξετάσεις), στα Ιωάννινα (28/9-20/10 οι εγγραφές, 31/10 οι εξετάσεις), στα Χανιά (21/10-8/11 οι εγγραφές, 14/11 οι εξετάσεις), στο Ηράκλειο (21/10-8/11 οι εγγραφές, 15/11 οι εξετάσεις), στην Κομοτηνή (1/11-22/11 οι εγγραφές, 28/11 οι εξετάσεις), στην Κοζάνη (1/11-22/11 οι εγγραφές, 28/11 οι εξετάσεις) και στην Αθήνα (11/11-6/12 οι εγγραφές, 12/12 οι εξετάσεις).

Στους σχεδιασμούς του κέντρου, το οποίο είναι το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα, είναι από το νέο έτος να ακολουθήσουν εξετάσεις και σε άλλες πόλεις και νησιά της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.