ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 6 Νοεμβρίου

Αφιέρωμα στα 85 χρόνια ζωής και δημιουργίας του Κώστα Τσόκλη, στο Μέγαρο Μουσικής

Γραμμές, χρώματα, σχήματα και σκέψεις -συμπεράσματα ζωής και τέχνης- προτείνει ο Κώστας Τσόκλης ως «Στοιχεία απαραίτητα για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων».

Αυτός είναι και ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα (6/11/2015- 10/1/2016), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 85 χρόνια του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού.

Ο πάντα ανήσυχος καλλιτέχνης, αντί να ανατρέξει στην προηγούμενη δουλειά του για να εικονογραφήσει την τιμητική αυτή επέτειο, δημιούργησε ως «απάντηση στο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου» 85 νέα έργα, τα οποία συνθέτουν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον. Η ζωγραφική και ο εικονοποιημένος λόγος καθιστούν το καθένα από τα 85 έργα, μια ξεχωριστή εξομολόγηση ζωής και δημιουργίας αλλά συγχρόνως και ένα αναπόσπαστο μέρος μιας ενότητας.

tsoclis-478x244

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 19:00, στον νέο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο καλλιτέχνης θα συνομιλήσει ενώπιον του κοινού με τον Θανάση Λάλα για «Το Τι, το Πώς και το Γιατί της Δημιουργίας» (Αίθουσα Banquet). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα αναλύσει κάποιες φράσεις του, συμπεράσματα ζωής και τέχνης που αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των 85 αυτών έργων, ανάγοντας το λόγο σε εικόνα και την εικόνα σε εξομολόγηση. Επιπλέον, θα ακουστούν τρία αποσπάσματα από τη βιογραφία του Κώστα Τσόκλη που έγραψε η Ρέα Βιτάλη, με τίτλο «Δεν πέθανα εγκαίρως» (εκδόσεις Διόπτρα).

Η έκθεση είναι παραγωγή του Δημοτικού Μουσείου «Κώστα Τσόκλη» της Τήνου και θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ για την ομιλία η είσοδος θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:30.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα (10:00-14:00) και Τρίτη - Κυριακή (17:00 - 21:00). Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 17/11, 24/12, 31/12/2015 και 1/1, 2/1 και 3/1/2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.