ΕΛΛΑΔΑ

Καθυστερήσεις στην ανακριτική διαδικασία

Άλλη μια δοκιμασία για την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τα όριά της ξεπερνά η υπομονή της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς δεν προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα η κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που βρέθηκε νεκρός (με κομμένες φλέβες) στις 15 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί καν ο αντικαταστάτης της εγκυμονούσας ανακρίτριας!

Ο γνωστός ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, απευθύνει έκκληση να δοθεί επιτέλους η ογκώδης δικογραφία σε τακτικό ανακριτή, ώστε να τη μελετήσει και να αρχίσει την κύρια ανάκριση. «Βρισκόμαστε σε στάσιμο σημείο από τις 15 Σεπτεμβρίου, που έπρεπε να αρχίσει να τρέχει η δικογραφία, παρά το γεγονός ότι πιέζω σε καθημερινή βάση. Η ανακρίτρια είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και, από εδώ και στο εξής, το μόνο που απομένει είναι κάποιος από τους αναπληρωτές της να αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα σε βάθος» λέει ο κ. Μπούκας και διευκρινίζει: « Οι αναπληρωτές, όμως, διαδέχονται ο ένας τον άλλον, κάτι το οποίο είναι μεγάλο μειονέκτημα, αφού αυτός που θα ξεκινήσει να μελετά τη δικογραφία θα πρέπει να έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να την περαιώσει. Δυστυχώς, υπάρχει δυσχέρεια στην έρευνα και κατ’ επέκταση καθυστέρηση. Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτήν την δικογραφία, με την έννοια ότι είναι μείζονος ενδιαφέροντος».

Οι γονείς και τα αδέλφια του 20χρονου Ρεθυμνιώτη, που υπέμενε άγρια καψώνια από συμφοιτητές του στη σχολή, περιμένουν εναγωνίως την έναρξη της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση της ανθρωποκτονίας, η δίωξη είναι «in rem», δηλαδή δεν στρέφεται προς κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και είναι «δουλειά» της κύριας ανάκρισης, αφού εξεταστούν όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία- φωτιά, να φέρει ενώπιον των ευθυνών του δολοφόνου, εφόσον υπάρχει.

Πηγές: enikos.gr, cretalive.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.