ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις

Άρχισε το «ξήλωμα» του πολυνομοσχεδίου-Αποσύρθηκε η διάταξη για τα ενοίκια

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών  από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόσυρση της διάταξης, που προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών, για εισοδήματα τα οποία προέκυπταν από ενοίκια.

Οι αυξημένοι συντελεστές από το 11% στο 15% για  εισοδήματα 12.000 ευρώ και από 33% στο 35% για μεγαλύτερα προκάλεσε έντονη αναστάτωση με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης  να αποσύρει  να τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο η επίμαχη διάταξη θα επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως  τροποποιηθεί πλήρως η κλίμακα αυτή.

Σημειώνεται ότι, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έχουν εγγραφεί έσοδα από την ανωτέρω διάταξη ύψους 230 εκατ. ευρώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η ώρα της ‘’πληρωμής’’ έφτασε.

    Δεν μας άρεσε το λογικό και βιώσιμο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφασίσαμε να τον εξοστρακίσουμε και αυτόν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Δεν μας άρεσε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και αυτοί που πρέπει, αυτοί που ουσιαστικά θα πλήρωναν με τις αλλαγές του Πασοκ, αλλά ‘’αναθέσαμε’’ στον Σαμαρά να τους..μαλώσει. Μα ο Σαμαράς, είτε ..ιδεολογικά , είτε σαν σύζυγος μεγαλοβιομηχάνου (ΚΥΚΝΟΣ), θα προστάτευε τα συμφέροντά του. Εξ άλλου αυτό ήταν γνωστό. Είδατε τι έγινε με όσους ‘’έβγαλαν’’ χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά και τα ‘’φόρτωσε’’ και στον Παπακωνσταντίνου.
    Τώρα, τρία χρόνια μετά, και αφού η οικονομική μας κατάσταση χειροτέρευσε τρομακτικά εξ αιτίας της καταστροφικής προσπάθειας να ρίξουν τον Παπανδρέου, καθ΄ον χρόνο βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αναπολούμε τα πρώτα οικονομικά μέτρα του Παπανδρέου και αναρωτιόμαστε. Δεν ήξεραν όλοι οι πολιτικοί καιροσκόποι και τυχοδιώκτες την πραγματική κατάσταση; Τότε γιατί κατέβασαν την Ελλάδα σε γενική απεργία και ανεργία; Γιατί διέλυσαν τον οικονομικό μας ιστό και μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή;
    Το πόσο θα ‘’πληρώσουμε’’ την εγκληματική προσπάθεια του Σαμαρά , του Βενιζέλου, του Τσίπρα και των λοιπών .. υπολειμμάτων , θα φανεί ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ, μόλις παραλάβουμε τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορείας και τα έντυπα με τους επί πλέον φόρους, για την ακίνητη περιουσία. Οι μεγάλοι, ζουν κάτω από ‘’ειδικό καθεστώς’’ πατριδοκαπηλίας και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ! Δεν πληρώνουν φόρο γιατί ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το σύστημα.
    Τώρα θα αντιληφθείτε πόσο ΛΑΘΟΣ κάνατε που ‘’διώξατε’’ τον Γιώργο και επί πλέον ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ και την Ελλάδα. Σύντομα έρχεται η ώρα που θα νιώσουμε όλοι πόσο κακό κάναμε στα παιδιά μας ‘’ψάχνοντας’’ την …ΣΩΤΗΡΙΑ των 18 !!! …προγραμμάτων του Αντώνη και την ξεφούσκωτη ρεζέρβα του Βαγγελάκη .
    Τότε που η πατρίδα μας ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! και όχι στους Έλληνες.
    Και μη ψάχνετε για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα.
    Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος !!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.