ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Επίτροπος στην «Καθημερινή»

Aβραμόπουλος: Δεν υπογράφω αλλαγή στη Σένγκεν

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συνθήκης Σέγκεν διατυπώνει ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια πρωτοβουλία.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι «η Σένγκεν δεν είναι πρόβλημα αλλά η λύση, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των εργαλείων που παρέχει» και τονίζει: «Η συνθήκη αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών, το καλύτερο παράδειγμα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι «δε υπάρχει καταγεγραμμένη περίπτωση σε ευρωπαϊκή χώρα όπου πρόσφυγας ή παράτυπος μετανάστης έχει αποδεδειγμένα εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες (...) Προσωπικά αμφιβάλλω αν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση μετανάστευσης και τρομοκρατίας...».

Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως θετική τη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και σημειώνει: «Αυτήν τη στιγμή συζητούμε το action plan που θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της».

Αναφερόμενος τέλος στην απόφαση της Σλοβενίας να επιτρέψει στον στρατό να βοηθήσει την αστυνομία, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει: «Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί για να αναπτύξουμε το αμυντικό μας σύστημα, είναι απελπισμένοι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.