ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Τεχνόπολη

«Break the Chain» : Πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με θέμα την καταπολέμηση του trafficking

«Μη μένεις αμέτοχος/η», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «Break the Chain», που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του trafficking.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων, το οποίο διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Μία «γιορτή» ενημέρωσης κι ανταλλαγής ιδεών, που θα γίνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και τη μοναδική συμβολή της τέχνης.

Καλλιτέχνες, δημιουργικοί πολίτες και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ως εργαστήριο φωτοθεραπείας και αγώνες ρητορικής.

Στο διήμερο φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολη, όλες οι μορφές τέχνης (θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις) θα «μιλήσουν» με τη δικιά τους γλώσσα για το θέμα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα οργανωθούν αλλεπάλληλα εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη βιωματική προσέγγιση πάνω στο θέμα της ανθρώπινης εμπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από πρωτότυπες ομιλίες, που στόχο έχουν να φωτίσουν το θέμα από διαφορετικές πτυχές.

Τέλος, όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (ΜΚΟ και Δημόσιοι Φορείς) θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο, να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους.

Η καμπάνια απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες - σε παιδιά και νέους ως αυριανούς, ενεργούς πολίτες, σε ενήλικες που ευαισθητοποιούνται με το θέμα και σε όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος του σύγχρονου κόσμου, που αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

Σημειώνεται ότι το «Break the Chain, αποτελεί μια πρωτοβουλία του εθνικού Εισηγητή για ζητήματα trafficking του υπουργείου Εξωτερικών, και υλοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.