ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη ιστορία τους

Δύο αδελφές συναντήθηκαν τυχαία μετά από 40 χρόνια

Δύο ορφανές αδερφές από τη Νότια Κορέα ξαναέσμιξαν τυχαία έπειτα από 40 χρόνια όταν προσλήφθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sarasota Herald-Tribune.

Η 46χρονη Χόλι Ο’ Μπράιαν και η 44χρονη ετεροθαλής της αδερφή Μέγκαν Χιουζ ορφάνεψαν στο Πουσάν της Νότιας Κορέας στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν ο αλκοολικός πατέρας τους χτυπήθηκε από τραίνο, ανέφεραν οι δύο αδερφές στην εφημερίδα. Καμία δεν έχει μνήμες από την μητέρα τους.

Η Εούν σουκ Σιν, γνωστή πλέον με το όνομα Μέγκαν, υιοθετήθηκε το 1976 και μεγάλωσε με μια αμερικανική οικογένεια στο Κίνγκστον στην Νέα Υόρκη.

Η Χόλι ή Ποκ ναμ Σιν, υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από αμερικανικό ζευγάρι και πήγε να ζήσει σχεδόν 300 χιλιόμετρα μακριά στην Αλεξάνδρια στη Βιρτζίνια. Στοιχειωμένη από τις σκέψεις της για την βιολογική της αδερφή, επικοινώνησε με το ορφανοτροφείο στην Νότια Κορέα, χρόνια μετά, χωρίς όμως να βρεθούν αρχεία με το όνομα της αδερφής της, είπε στην εφημερίδα.

Η επανένωση τους ήρθε φέτος πιο κοντά, όταν και οι δύο προσελήφθησαν με μερικούς μήνες διαφορά στο νοσοκομείο στην Σαρασότα της Φλόριντα. Η Μέγκαν ζει στην περιοχή από το 1981, όταν η οικογένεια της μετακόμισε εκεί. Η Χόλι έφτασε στην Σαρασότα το 2005.

Συναντήθηκαν στην ίδια βάρδια στο νοσοκομείο και γρήγορα διαπίστωσαν πως είχαν ασυνήθιστες ομοιότητες, δήλωσαν οι δύο αδερφές σε μια συνέντευξη τους σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Herald-Tribune. Έκαναν τότε τεστ DNA και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου όταν έφτασαν στις 17 Αυγούστου απέδειξαν ότι ήταν αδερφές.

«Ήξερα στο πίσω μέρος του μυαλού πως η αδερφή μου βρισκόταν κάπου έξω και ποτέ δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια να τη βρω», δήλωσε η Χόλι, πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

Η ιστορία των δύο αδερφών, αν και σπάνια, δεν είναι πρωτόγνωρη.

Τον Ιούλιο, η εφημερίδα New York Times είχε δημοσιεύσει μια ιστορία με δύο μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια που από λάθος του μαιευτηρίου χωρίστηκαν, μεγαλώνοντας σε ξεχωριστές οικογένειες και επανενώθηκαν στην ηλικία των 24, όταν οι φίλοι τους παρατήρησαν την μυστηριώδη ομοιότητα.

Το 2013, δύο γυναίκες που γεννήθηκαν στην Φλόριντα και υιοθετήθηκαν από διαφορετικούς γονείς, βρήκαν η μία την άλλη σε ένα μάθημα δημιουργικής γραφής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι αδερφές Σιν από τη Φλόριντα λένε πως ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα επέλεγαν το ίδιο επάγγελμα, πόσο μάλλον ότι θα εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο.

«Αλλά είμαι χαρούμενη που ασχολήθηκα με αυτόν το κλάδο, αντί κάποιου άλλου», είπε γελώντας η Χόλι. Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.