ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο σε νέα μέλη

Δείτε το σχέδιο πολιτικής απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών... έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη». Αυτό σημείωνε χθες στο άνοιγμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας και σε συνέχεια αυτού, η Κ.Ε. στο σχέδιο απόφασής της, καλεί πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνουν μέλη του.

«Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών... έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη». Αυτό σημείωνε χθες στο άνοιγμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας και σε συνέχεια αυτού, η Κ.Ε. στο σχέδιο απόφασής της, καλεί πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνουν μέλη του.

«Η αντιστοίχηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης με την εκλογική και κοινωνική του βάση είναι προϋπόθεση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας». Η Κ.Ε. αναγνωρίζει πάντως «ότι μία τέτοια πολιτική ενέχει και κινδύνους», ωστόσο «δεν μπορεί στο όνομα των κινδύνων και με φοβικά σύνδρομα να μην υλοποιηθεί».

Ταυτόχρονα, « ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης, με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αδρανοποιήθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα και δεν προσχώρησαν σε άλλους πολιτικούς οργανισμούς».

Στο σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. επίσης επισημαίνεται ότι το κόμμα πρέπει να αποφύγει τον μετασχηματισμό του σε υποσύστημα του κράτους, ως εκ τούτου,δεν μπορεί να παρά να λειτουργεί ως ΣΥΡΙΖΑ ως «η άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης».

Δείτε τι δήλωσε ο νέος Γραμματέας της Κ.Ε. Παναγιώτης Ρήγας

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πρ. Παυλόπουλος άδειο πουκάμισο(εκλογές 2012):
    ===================================
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πουκάμισο αδειανό»
    Διαβάζοντας το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «ένα πουκάμισο αδειανό», ο Τσίπρας παρομοιάζεται με ηλιοτρόπιο, το οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω του και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, αναρωτιέσαι αν συνεντευξιαζόμενος είναι η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ…
    Κι όμως, ναι, πρόκειται για συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη (Παρασκευή 25/5/2012).
    Αυτό το αδειανό πουκάμισο, πρότεινε για πρόεδρο τον υβριστή του, τον πιο αποτυχημένο πολιτικό που κατέγραψε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.
    Σήμερα, μετά από τις πιο προκλητικά επαίσχυντες ψευδολογίες και υποσχέσεις, μετά την τεράστια (50%) αποχή, ο κ. Τσίπρας(το άδειο πουκάμισο) προκαλεί ψευδόμενος ότι θα εκτελέσει αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες…
    Δηλαδή υπόσχεται να σχίσει ΠΑΛΙ το μνημόνιο που ψήφισε?
    Να ‘’διώξει’’ ΠΑΛΙ την τρόϊκα και το ΔΝΤ ?
    Να ΜΗΝ υπογράψει, ούτε να συμβιβαστεί με καμιά εντολή από όπου κι αν προέρχεται και να μην επιβάλλει κανένα νέο φόρο?
    Να μην επιβάλλει ΕΝΦΙΑ για το 2015 και να τον καταργήσει?
    Να εφαρμόσει το σύστημα της ΔΩΡΕΑΝ υγείας ?
    Και όλα όσα υπεσχέθη στη Θεσσαλονίκη αλλά ΔΙΕΓΡΑΨΕ και υπέγραψε ακριβώς τα αντίθετα με το ΤΡΙΤΟ (ΠΡΩΤΟ) μνημόνιο της αριστεράς ?
    Τελικά, δεν ντρέπεται, να προκαλεί ψευδόμενος ΑΣΥΣΤΟΛΑ θεωρώντας ότι είμαστε και ζούμε στην εποχή και στις χώρες με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες?

  2. ΜΝΗΜΩΝ 20:53 11/10/2015

    Τι ζητάει πάλι και τι υπόσχεται ξανά ο «μικρούλης» Αλέξης?
    =======================================
    *Μήπως μας διάβαζε τις λάθος σελίδες του βιβλίου της μετασταλινικής χουντο -πλουτοκρατίας και γι αυτό ‘’έμπλεξε το σώβρακο ‘’ με τη..γραβάτα?
    *Θα κάνει εκλογές, λέει, διότι κάποιοι του …έστελναν επίτηδες ‘’λανθασμένα σημειώματα’’ με όσα του λέγανε οι Ευρωπαίοι και έτσι δεν είχε ‘’σωστή αντίληψη των λεγομένων’’. Γι αυτό τα έκανε σκατά και απόσκατα και όχι γιατί δεν ‘’ξέρει που πάνε ΜΕ ΤΑ τέσσερα’’?
    *Εξακολουθεί να θεωρεί τους Έλληνες, τόσο μαλάκες, όπως και ο Σαμαράς, που μας έλεγε ότι ..μας ‘’είχε σώσει’’ και εμείς φταίμε που δεν το ..αντιληφθήκαμε.
    **Τελικά από απάτη σε απάτη , εις βάρος των Ελλήνων, βαδίζουν οι Ψειριζαίοι ?
    *Λες και έχουνε τους ψηφοφόρους ‘’στον ντεκέ ’’ και κάθε ένας θα παίρνει το …χόρτο του και θα πηγαίνει να ρίχνει στην κάλπη το ’’έτοιμο’’ αλλά ανέντιμο …χαρτί, ώστε η ψυχή του ..Τσαουσέσκου να αναπαύεται μαζί με το χαμόγελο του Χότζα…!
    Κύριε Τσίπρα,
    Συγγνώμη, για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις τις ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ εξουσίας, πότε θα μας ζητήσεις?
    *Συγγνώμη, για την ΑΘΛΙΑ ‘’ασυλία’’ στον εγκληματία Καραμανλή ,που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία, στην πελατοκρατία, στη διαπλοκή και χλωροφόρμιση της δικαιοσύνης είτε δια χρήματος , είτε δι άλλων μεθόδων, ώστε να γλιτώσει, μαζί με το ταυτόχρονο ‘’κλείσιμο’’ της βουλής ΟΛΟ ΤΟ ‘’ ΚΑΙΑΔΙΚΟ ΤΟΥ δικαίωμα’’ περιβαλλοντικής αυτοκάθαρσης?
    *Καλά, ‘’ταυτίστηκες’’ τόσο γρήγορα με τις πατέντες Σαμαρά , ή μήπως ‘’φταίει’’ το σκουλήκι της πολυθρόνας?
    *Τώρα τα περί ‘’εκβιασμών’’…ερώτων και προσωπικής ανικανότητας και αγραμματοσύνης, ας τα αφήσουμε στην άκρη, διότι γελά μαζί μας όλος ο κόσμος, έστω και αν δεν γνωρίζει τις εγκληματικές-νεοσταλινικές μεθοδεύσεις και εφαρμογές για την παραπληροφόρηση και την απαξίωση της νοημοσύνης μας.
    *Ποιος σε ’’εκβίασε’’ ΠΡΙΝ τις εκλογές για όλα όσα ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ υποσχόσουν και ισχυριζόσουνα?
    *Ίσως γι αυτό ‘’ισχυρίζονται’’ στην Ευρώπη, ότι τα καλλίτερο ‘’χόρτο’’ φυτρώνει στα Ζωνιανά και στον Ταΰγετο.
    Κάτι θα ξέρουν αυτοί περισσότερα από το βλητόζουμο που μας ποτίζεις …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.