ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

«Πριν από 8 μήνες διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις κ. Τσίπρα»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Πριν από οκτώ διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις, παρατήρησε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον  Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλούμενος το προσχέδιο του προϋπολογισμού  κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για  «πολιτική απάτη» που έστησε με τον κ. Καμμένο» και η οποία αποκαλύφθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων.

Συνεχίζοντας ο κ. Μείμαράκης ανέφερε: «Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλη προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα,  δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί».

«Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης και οδηγήσατε την χώρα σε εκλογές» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα είπε: «Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους, δεν θα τα ψηφίσουμε».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ μίλησε εναντίον της χώρας -για τα θέματα διαφθοράς- και ότι δεν ήταν θέμα μετάφρασης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB 19:53 07/10/2015

  Από το 2010 μέχρι σήμερα με τη γλώσσα της αλήθειας

  Ζήσαμε όλοι μας , στον πυρετό της υπονόμευσης , της υποκρισίας, της άθλιας προδοσίας. Ζήσαμε στη σκιά της πολιτικής προστυχιάς και στην υπονόμευση κάθε ελπίδας, που προσπαθεί να ριζώσει στην καρδιά πολλών απελπισμένων, που με χίλια ψέματα τους ‘’έσουραν’’ στο δρόμο του ψεύτικου παραδείσου της χαμένης ελπίδας.
  Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη, ότι η πολιτική κλίκα της αντιπολίτευσης, με ηγέτες τον Σαμαρά και τον Τσίπρα , ενισχυόμενοι από την ψευτοδημοκρατική επίφαση του εσωτερικού’’ σκότους’’, θα οδηγούσαν την Ελλάδα στο γκρεμό και πιθανόν στο χάος. Ήθελαν όλοι ‘’ να διώξουν τον Γιώργο’’. Βέβαια λογικό είναι για μερικούς αφού ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ τι τους έλεγε ο Γιώργος, και άλλοι αφού δεν είχαν ούτε διαβάσει τα κείμενα.
  Κι όμως η προδοσία μπορούσε να αποφευχθεί, αν, η ιδιοτέλεια δεν επικρατούσε και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Όμως η ιδιοτέλεια και η πατριδοκαπηλία υπερίσχυσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας και παρέσυραν και το Πασοκ, που τους έσωσε, στην καταστροφή..
  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.
  Και το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νέων, δύσκολων, αλλά και ελπιδοφόρων μέτρων με μείωση του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ το 2010, απέδειξε ότι τα μέτρα ήταν βιώσιμα, υποφερτά και ελπιδοφόρα.
  Η Ελλάδα το 2010 αποδεικνύει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι είχε μπει σε πορεία μείωσης των ελλειμμάτων της. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ – από το 15,4% στο 9,4% – και το πρωτογενές έλλειμμα κατά 6,5 μονάδες του ΑΕΠ – από το 10,1% στο 3,7% του ΑΕΠ. Το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο βαθμό που φιλοδοξεί να διασφαλίσει βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία.
  Η Ελλάδα μπορούσε, δύσκολα μέν, χωρίς ανθρώπινες θυσίες, αλλά λογικά με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να ΓΙΝΕΙ μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη που να αποφασίζει Η ΙΔΙΑ !!! για τις τύχες των Ελλήνων. Όμως οι τοκογλύφοι αντέδρασαν. Οι νταβατζήδες αγρίεψαν και ο λαός μας παραπληροφορήθηκε »θέλοντας και ΜΗ»!!! Η πολιτική κλίκα της εποχής εποχούμενη των Μεργκελικών συστημάτων και οδηγούμενη από ακόρεστη κενοδοξία, αποφάσισαν! πως η δική τους πολιτική επιβίωση , ήταν και η υπέρτατη προσωπική τους επιδίωξη. Δεν σκέφτηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, αλλά την πολυθρόνα της εξουσίας.
  Σήμερα, ξέρουμε ΟΛΟΙ πολύ καλά, ότι η αντιπολίτευση εκείνης της εποχής ‘’αγκαλιά’’ με την κλίκα Βενιζέλου, κατέστρεψαν την Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να ελπίζουμε σε …ΘΑΥΜΑ για το μέλλον των παιδιών μας.
  Και οι …πρώτοι αποστάτες και προδότες Βαγγέλης και Αντώνης απέρχονται της κυβερνητικής εξουσίας χωρίς πολλά λόγια και σχόλια.
  Τώρα μας μένουν οι ‘’Ελεύθεροι σκοπευτές ‘’ Συριζαίοι και καμένοι ΕΝΤΕΛΩΣ!
  Υπάρχει κανείς που να πιστεύει , έστω και λίγο ,ότι μπέμπηδες και μπούληδες μπορούν να προσφέρουν κάτι στην Ελλάδα των παιδιών μας?
  Φανταστείτε υπουργούς τον ..Σκουρλέτη, τον..Στρατούλη, Ή τον Κουίκ και τον..Πάνο?
  Επιμένετε ακόμη πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο πιο κατάλληλος και ο πιο ειλικρινής αφού αγωνίστηκε και δεν πτωχεύσαμε, ενώ παράλληλα ΨΗΦΙΣΕ όλους εκείνους τους νόμους που ΟΛΟΙ ΜΑΣ ζητούσαμε επί πάρα πολλά χρόνια?
  Ποιος άλλος έχει τη θέληση και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ που απαιτείται να έχει ο πρωθυπουργός για να βάλλει κάποια τάξη και να διαπραγματευθεί με την παγκόσμια δύναμη και ακτινοβολία του, τη σωτηρία της Ελλάδας των παιδιών μας?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.