ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κούφιες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού»

Ευ. Βενιζέλος: Οι ιαχές του «όχι» μετατράπηκαν σε «ναι»

Δεν μοιραζόμαστε μαζί σας την ευθύνη των μικρών κομματικών επιλογών που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθήκον μας είναι η άσκηση αντιπολίτευσης και η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος που ταυτίζεται με την προάσπιση της αλήθειας και της κοινής λογικής», όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των  προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κούφιες εξαγγελίες και επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να πορευτεί ως επικεφαλής μιας ετερόκλητης ομάδας νομής της εξουσίας, και όχι μιας πανεθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης της χώρας.

«Αυτό που ακούσαμε δεν είναι καν όραμα εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που κινητοποιεί τις δυνάμεις του έθνους. Δεν υπάρχουν εύκολες υποσχέσεις. Υπάρχουν κούφιες απειλές, για ένα νέο καθεστώς κατά του παλιού καθεστώτος. Έτσι το ονόμασε. Φαντασιώνεται μια καθεστωτική αλλαγή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ακόμα ότι, «τελείωσαν για τη κυβέρνηση τα εύκολα μεγάλα ψέματα, οι αθλιότητες περί μονομερούς διαγραφής του χρέους και οι ιαχές του όχι που μετατράπηκαν σε ναι», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί τραγικά και αυτό αποτυπώνεται και μέσα από το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού».

«Η κυβέρνηση αυτή, και με τη προσθήκη της κοινοβουλευτικής δύναμης του κ. Καμμένου, είναι από το 1974 και μετά η κυβέρνηση με τη μικρότερη εκλογική δύναμη. Ποτέ άλλοτε μέσα στο εκλογικό ποσοστό, δεν υπήρχαν τόσο καθηλωτικές αντιφάσεις. Ψήφισαν αυτοί που προσδοκούν ότι όσα συμφωνήθηκαν δεν θα τηρηθούν, μέσα από ισοδύναμα, ψήφισαν και αυτοί που διαφωνούν, αλλά θέλουν εξουσία. Αυτό το σύστημα όμως δεν αντέχει», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.