ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπεύει στη συνδιαμόρφωση προτάσεων «από τα κάτω»

Η Επιτροπή Μανιάτη …οργανώνεται

Μπρος τις μηχανές της  βάζει η Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας.

Στην πρώτη τους συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη διοργάνωση ημερίδων ανοιχτής διαβούλευσης το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και την προσπάθεια για ενεργό δραστηριοποίηση των μελών της στην Περιφέρεια. Ο διαδικτυακός τόπος που θα δημιουργηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, θα καλύψει το κενό της φυσικής παρουσίας, όπου αυτή δεν είναι εφικτή, δίνοντας βήμα για την αναπαραγωγή ιδεών, προτάσεων και λύσεων σε συγκεκριμένα θέματα, καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση συνεργειών μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όποιος επιθυμεί άλλωστε, θα μπορεί να εγγράφεται σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στις ανάγκες της Επιτροπής.

Στη συνάντησή τους, τα μέλη της Επιτροπής υπό τον Γιάννη Μανιάτη, συμφώνησαν στο ότι ως Επιτροπή δεν υποκαθιστούν τα κόμματα, αλλά αποτελούν μόνο μία μονάδα παραγωγής και προώθησης ιδεών και πολιτικών προτάσεων με σκοπό τη συγκρότηση του ελληνικού Σοσιαλδημοκρατικού πόλου. Τόνισαν εξάλλου την ανάγκη μεγάλου και τολμηρού ανοίγματος της Επιτροπής στην κοινωνία, με βασικό στόχο τη συνδιαμόρφωση πολιτικών προτάσεων «από τα κάτω», σε μία προσπάθεια η Σοσιαλδημοκρατία να καταφέρει να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έχουν άλλωστε την πεποίθηση ότι η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση επί της οποίας θα κτιστεί μία νέα πολιτική κουλτούρα, έξω από την περιχαράκωση στο στενό πλαίσιο του όποιου κομματικού πατριωτισμού.

Τα ‘στοιχήματα’ όμως της Επιτροπής δεν μένουν μόνο εντός χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας. Στόχος των μελών της είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και κυρίως των νέων προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική. Για αυτό και επιδιώκει τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Harry 10:26 09/10/2015

    Σοβαρό άτομο διάλεξαν…

    • SP 12:32 09/10/2015

      Για γελια ειναι αυτος ο τυπος. Γλειφτης του Σαμαρα και εκαστου προεδρου, αποτυχημένος υπουργός. Με αυτους θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.