ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Γερμανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου

Οι Γερμανοί φαρμακοποιοί στηρίζουν τις θέσεις των Ελλήνων συναδέλφων τους

Τη στήριξη τους προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του γερμανικού και του αυστριακού συλλόγου, στη διάρκεια συνάντησης τους με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στο Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος ζήτησε από τη γερμανική αντιπροσωπεία να στηρίξει τις θέσεις των Ελλήνων φαρμακοποιών και στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ ταυτόχρονα τους προσκάλεσε να συνυπογράψουν στην Ελλάδα Χάρτα Συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων των τριών χωρών, στο οποίο να αναδεικνύεται η Ανεξαρτησία του Φαρμακοποιού και η ρύθμιση της λειτουργίας του Φαρμακευτικού Συστήματος έτσι ώστε «να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο η Προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ABDA (Γερμανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος) Friedemann Scmidt τονίζει πως «η εμπειρία από την Σουηδία καταδεικνύει πως η απελευθέρωση των φαρμακευτικών συστημάτων δεν βελτιώνει, αλλά επιδεινώνει το σύστημα διανομής φαρμάκων και τις εργασιακές συνθήκες των φαρμακοποιών. Σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία, η Εσθονία και η Ουγγαρία, γίνονται προσπάθειες να ρυθμιστούν ξανά τα φαρμακευτικά συστήματα, μετά από τις άσχημες εμπειρίες που απεκόμισαν από την απελευθέρωση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που εξυπηρετούν τη δημόσια υγεία απαιτούν υψηλά επίπεδα προστασίας και δεν θα πρέπει να εξετάζονται μόνο από την οικονομική τους πλευρά».

Οι Γερμανοί φαρμακοποιοί στηρίζοντας τη θέση των Ελλήνων φαρμακοποιών για την εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου λειτουργίας των φαρμακείων (το πλειοψηφικό πακέτο κατέχουν φαρμακοποιοί), αναφέρουν πως «εξαιτίας της μακρόχρονης θετικής εμπειρίας από το ρυθμισμένο σύστημα της χώρας, το οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τη γερμανική Βουλή, στηρίζουμε τους Έλληνες φαρμακοποιούς στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα ρυθμισμένο σύστημα λειτουργίας των φαρμακείων και υποστηρίζουμε την απαίτηση τους να χρησιμοποιήσουν το γερμανικό μοντέλο σαν σημείο αναφοράς για την αναμόρφωση του ελληνικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.