ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις

Τσίπρας: Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ως τα μέσα Νοεμβίου

«Στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε αφήσει πίσω την Ελλάδα των μνημονίων, την Ελλάδα της επιτροπείας», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανοίγοντας την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η επιστροφή στην ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν τον μοναδικό δρόμο εξόδου από την πολυετή επιτροπεία».

Την αναστολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον έως την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα, ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έλαβε εντολή για ριζικές μεταρρυθμίσεις.
«Πέρα από την εφαρμογή της συμφωνίας, έχουμε εντολή για την πραγματοποίηση ριζικών μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία. Τα πρώτα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και αποτυπώθηκαν στη νέα συμφωνία».
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι «εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος. Έρχεται μία δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος. Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του μας έδωσε εντολή σταθερότητας, ισχυρής κυβέρνησης τετραετίας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο έως το 2019. «Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο έως το 2019 ώστε να ξεκινήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θέλουμε σταθερότητα, με την οποία θα διασφαλίζονται οι όροι ώστε να φέρουμε εις πέρας τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, αντιπολίτευση θα είναι η οικονομική ελίτ, οι δυνάμεις του χθες, οι δυνάμεις που ευθύνονται για την κρίση».

«Σήμερα έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας και να κλείσουμε οριστικά την συζήτηση περί grexit» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η νέα συμφωνία με τους δανειστές θέτει αναμφίβολα ένα ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο, δίνει περιθώριο για τη χρησιμοποίηση πόρων προς όφελος της ανάπτυξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο, προοδευτικό, διαφορετικό από εκείνο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.
«Ο στόχος μας είναι τους επόμενους 20 μήνες, ως το πρώτο εξάμηνο του 2017 να έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα και να έχει ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές» ανέφερε ο κ.Τσίπρας,προσθέτοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος παρότι περιέχει δύσκολα και ορισμένες φορές επιβαρυντικά μέτρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα της αναγκαίας απομείωσης του χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εξασφαλίζοντας τις καταθέσεις και εξυγιαίνοντας το τραπεζικό σύστημα από τα λεγόμενα «κόκκινα», μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, θα αποκτήσουν και το αντίστοιχο μάνατζμεντ, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η τριήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.