ΚΟΣΜΟΣ

«Θα πάρει χρόνο να διορθωθεί το πρόβλημα»

Η VW ζητά συγγνώμη από τους Αμερικανούς πελάτες της για το λογισμικό της απάτης

Η Volkswagen ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα, σε μια επιστολή προς τους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων είπε ότι η διόρθωση του συστήματος μέτρησης θα πάρει χρόνο...

«Σας γράφω σήμερα για να σας ζητήσω προσωπικά και βαθιά συγγνώμη. Η Volkswagen παραβίασε την εμπιστοσύνη σας», έλεγε στο γράμμα ο επικεφαλής του αμερικανικού παραρτήματος της εταιρείας, Μάικλ Χόρν, το οποίο έφερε την ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου. Ο Χορν πρόσθεσε πως η εταιρεία προσπαθούσε να βρει λύση και να φέρει αλλαγές στα αυτοκίνητα ώστε να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, αλλά «διορθώνοντάς το αυτό θα χρειαστεί χρόνο».

Στη Γερμανία, στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ομίλου Ματίας Μίλερ είπε σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα ότι η εταιρεία θα ξεκινούσε την ανάκληση των αυτοκινήτων από τον Ιανουάριο 2016 και θα την ολολκληρώσει μέσα στον ίδιο χρόνο.

«Αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουμε την ανάκληση τον Ιανουάριο», είπε ο Μίλερ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν διορθωθεί μέχρι το τέλος του 2016». Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ήταν πολύ λίγοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, το οποίο γκρέμισε τις μετοχές του και έκανε τεράστια ζημιά στο κύρος της, απορρίπτοντας την ιδέα ότι ο προκάτοχός του Μάρτιν Βίντερκορν μπορεί να ήταν εν γνώσει του σκανδάλου.

Ο Μίλερ είπε ότι η VW θα χρειαστεί να μειώσει προσωπικό και να γίνει πιό συγκεντρωτική, ενώ κάθε μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου της εταιρείας θα εξεταστεί προσεκτικά για την προσφορά του στην εταιρεία. Αυτό που χρειάζεται όμως για να επανέλθει η εταιρεία σε κανονικούς ρυθμούς είναι μια εξέλιξη παρά μια επανάσταση.

Ο ίδιος απέρριψε και την ιδέα ότι η VW είχε ενημερώσει τις χρηματικές αγορές πολύ αργά για τα προβλήματα στα αυτοκίνητα με ντίζελ παρότι το είχε ομολογήσει σε αξιωματούχους της υπηρεσίας προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) εβδομάδες πριν το ανακοινώσει δημόσια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.