ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές στο Τζάμου και Κασμίρ

Ινδία: Λιντσάρισαν οδηγό που κατηγορήθηκε ότι μετέφερε αγελάδες

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στο ινδικό Κασμίρ με αφορμή τη δολοφονία ενός μουσουλμάνου από ινδουιστές, εξοργισμένους από την κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Οι ταραχές στις περιοχές Κουλγκάμ και Αναντνάγκ ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ένας οδηγός φορτηγού δέχτηκε επίθεση από ένα πλήθος που τον κατηγορούσε ότι εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα που μετέφερε αγελάδες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι διαμαρτυρόμενοι ινδουιστές πετροβόλησαν και αστυνομικούς.

Διαδηλωτές απέκλεισαν τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Σριναγκάρ-Τζάμου, τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην κοιλάδα του Κασμίρ. Σχολεία και υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά σήμερα, καθώς έμποροι και ηγέτες αυτονομιστικών κινημάτων της περιοχής κήρυξαν απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία.

«Επιβάλαμε περιορισμούς στο Αναντνάγκ σήμερα, για προληπτικούς λόγους, λόγω των ταραχών που ακολούθησαν τον θάνατο του οδηγού Ζαχίντ Άχμαντ», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Τα πνεύματα ήταν ήδη οξυμένα στο Τζάμου και Κασμίρ —το μοναδικό κρατίδιο της Ινδίας οπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων— αφού μέλη μιας σχεδόν άγνωστης ινδουιστικής οργάνωσης έριξαν μελάνι στο πρόσωπο ενός ντόπιου βουλευτή επειδή παρέθεσε μια δεξίωση στην οποία σέρβιρε βοδινό.

Οι αγελάδες θεωρούνται ιερές από πολλούς ινδουιστές. Ωστόσο μουσουλμάνοι και χριστιανοί, καθώς και Ινδοί από κατώτερες κάστες, τρώνε βοδινό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.