ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές αλλαγές με συγχωνεύσεις και μετακινήσεις

Υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων στο Δημόσιο

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές που έρχονται κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δημόσιο με μετακινήσεις υπαλλήλων και υποχρεωτικές μετατάξεις σε τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες με το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής στους βασικούς στόχους είναι η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο,όπου θα περιγράφονται τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση και την ειδικότητα των υπαλλήλων.

Επιπλέον, τα οργανογράμματα θα προβλέπουν τη μετακύλιση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Στο κάδρο βρίσκεται επίσης η συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με τόσο να διευκολυνθεί η εσωτερική κινητικότητα των υπαλλήλων, καθώς και η διαμόρφωση του Μητρώου Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και τα καθήκοντα του καθενός.

Μάλιστα, πρόκειται να δημιουργηθεί εφαρμογή στο διαδίκτυο, η οποία θα παρουσιάζει με λεπτομέρεια την εικόνα του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα, ενώ αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία εσωτερικής προκήρυξης θέσεων για την κάλυψη αναγκών σε διάφορες θέσεις σε εθελοντική βάση.

Τέλος, εάν δεν καλυφθούν οι απαιτούμενες θέσεις, θα γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού, με προορισμό κυρίως θέσεις πρώτης ανάγκης.

Με στόχο να καλύψει τα κενά και προκειμένου να γίνει καλύτερος ο προγραμματισμός προσλήψεων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και σε υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού σε τομείς πρώτης προτεραιότητας όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες. Βασικό εργαλείο του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα είναι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.