Neo

«Κατάθλιψη» στις προγραμματικές

Αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις δεν ήταν σαν τις άλλες. Ο Neo διαπίστωσε ότι το κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όταν μιλούσε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας και παρουσίαζε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ήταν βαρύ.

Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ξέρουν πολύ καλά τα δύσκολα που έρχονται, δεν έκρυβαν το άγχος και την ανησυχία τους για το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν. Άλλωστε, η ομιλία του πρωθυπουργού δεν είχε καμία σχέση με την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει «κούρεμα» χρέους, χθες μίλησε για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων. Τότε, υποσχέθηκε τέλος στο Μνημόνιο και έλεγε ότι η κυβέρνηση είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», ενώ χθες αναφερόταν διαρκώς στην ανάγκη για εύρεση ισοδυνάμων μέτρων για να αντικατασταθούν ορισμένες επώδυνες ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου.

Και γενικώς, ο πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα πανηγυρικό στον λόγο του, ενώ δεν θύμιζε σε πολλά τον Αλέξη Τσίπρα του περασμένου Ιανουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι σύμφωνα με την μέτρηση του Neo, ο Αλέξης Τσίπρας δεν χειροκροτήθηκε ούτε μία φορά τα πρώτα 22 λεπτά της ομιλίας του...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.