ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

«Κλείδωσε» συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την Πέμπτη

Κατ' ιδίαν συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεθαύριο Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο των συνομιλιών το προσφυγικό, αλλά και η πρώτη αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, αναμένεται να έχει πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων, αφού η κυβέρνηση μπαίνει σε ρυθμούς πρώτης αξιολόγησης, έχοντας αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Κατά συνέπεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να επαναβεβαιώσει με την καγκελάριο Μέρκελ την βούληση του Βερολίνου να ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα θα διαβεβαιώσει την Άγκελα Μέρκελ πως ο ίδιος προτίθεται να τηρήσει την υπογραφή του και να φέρει σε πέρας όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των δανειστών και των Ευρωπαίων εταίρων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με φόντο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να μετάσχει ενεργά κλιμάκιο της Ευρωβουλής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. XAM 21:08 13/10/2015

    Σόιμπλε : Έλληνες βρείτε λύσεις και τηρείστε δεσμεύσεις

    Προϋπόθεση «για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει ή δεν ακολουθήσει» θεωρεί ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος σύμφωνα με τα όσα είπε στον γερμανικό ρ/σ Deutschlandfunk.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πέταξε το «μπαλάκι» στην Ελλάδα και τόνισε:
    «Η λύση του προβλήματος πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επαναδιαβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα. Η επιτυχημένη ολοκλήρωσή του αποτελεί προϋπόθεση για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει ή δεν ακολουθήσει. Δυστυχώς μέχρι εκεί είμαστε πολύ μακριά (…) Η ελληνική κυβέρνηση έχει αρκετά προβλήματα να ξεπεράσει, της εύχομαι καλή δύναμη. Φυσικά έχει κάθε στήριξη, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τη λύση του προβλήματος».
    Αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη είπε πως δεν θα ήθελε να ανταλλάξει καθήκοντα μαζί του μιας και η θέση δεν είναι εύκολη και πρόσθεσε:
    «Έχει το δικαίωμα να τον παίρνουμε στα σοβαρά, όπως και ολόκληρη την κυβέρνηση. Γι αυτό και τους εμπιστευόμαστε ότι θα πράξουν αυτό που πρέπει, αλλά και το απαιτούμε».
    Ο ίδιος στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα είπε πως η Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της», ενώ αναφερόμενος στο ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές λύσεις είπε: «Δεν χρειάζεται να συζητάμε για εναλλακτικές, η Ελλάδα δεσμεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

  2. ΝΒ 19:25 13/10/2015

    Ο Τσίπρας πρωθυπουργός χωρίς να του…το πούνε?

    *3% των Ελλήνων ψηφοφόρων ήταν η ομάδα του Σύριζα, που με φόβο και τρόμο ’’συντηρούσαν’’ την πολιτική τους ανυπαρξία και την ιδεολογική τους σύγχυση, δημιούργησαν σαν πεινασμένοι κανίβαλοι την Ελλάδα της συμφοράς , την Ελλάδα των δυστυχισμένων ελλήνων.
    * Με μεθόδους και ενέργειες που θύμιζαν άλλες εποχές και άλλους τόπους διέσυραν, κατέστρεψαν και διαστρέβλωσαν κάθε δυνατότητα και προσπάθεια μιας κυβέρνησης που αγωνιζόταν να μη πτωχεύσει η χώρα. Βρήκαν ευκαιρία, σαν πληρωμένοι εκτελεστές, να διαλύσουν τον οικονομικό ιστό της Ελλάδας και να ‘’ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ’’ την απελπισία και το φόβο σε κάθε γωνιά, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε απελπισμένη ελληνική ύπαρξη.
    *Που ήταν κρυμμένοι, όλοι αυτοί οι ‘’αντάρτες της πόλης’’ που διέσυραν, έκαψαν και κατέστρεφαν επί χρόνια, τρομοκρατώντας και κυνηγώντας κάθε αντίθετη φωνή, ενός λαού που δεν είχε προλάβει να συνέλθει από την έκπληξη της επικείμενης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, που μας είχε ετοιμάσει ο ΝΕΡΩΝ, ανεψιός του ‘’εθνάρχη’’.
    Ποιος ‘’έκανε’’ τον Τσίπρα πρωθυπουργό?
    Και τούτος ο..κυρίαρχος λαός της ‘’αριστεράς’’ θεωρίας και της δεξιάς τσέπης, πως δεν αντέδρασε?
    Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι που ‘’ξαναβγήκε’’ ο Αλέξης του..Αλέκου Αλαβάνου?
    Εύχομαι και ελπίζω, να μην βρεθώ μπροστά σε κοψοχέρηδες που θα βλαστημάνε μετανιωμένοι.
    Δύο εβδομάδες τους..φτάνουν για ομαδικές ‘’καθαρές’’ αριστερές αυτοκτονίες?

    ΥΓ.
    Παρουσιάζουμε τα ‘’ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ’’ για να αντιληφθούμε πόσο έξυπνοι και
    =======================================
    συγχρόνως εγκληματίες απέναντι στα παιδιά μας.
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ‘’ΕΡΡΙΞΑΝΝ’’ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…..

    ΟΙ ΦΟΡΟΙ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ,ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΟΡΓΙΑΖΑΝ
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:
    Στις 5 Μαρτίου 2010,
    ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκύλα Μέρκελ.
    Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
    πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

    Ποιος σήμερα έχει τον αντρισμό να κάνει συγκρίσεις και να ομολογήσει την αλήθεια, που σχεδόν όλοι γνωρίζουμε?

    ‘’Δολοφονήσαμε’’ πολιτικά τον Παπανδρέου και καταστρέψαμε ΕΚΟΥΣΙΑ την πατρίδα μας?

    ΤΙ ‘’ΕΙΔΟΣ’’ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?

  3. Vae Vae 14:54 13/10/2015

    Vae, Vae ……… αν περιμένουμε από τούς Πρόσφυγες, τήν Μέρκελ καί τήν Ευρωβουλή νά κλείσουν τήν αξιολόγηση Bravurös!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.