ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Συνελήφθη 20χρονος ύποπτος για τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι συνέλαβε στο βόρειο τμήμα της χώρας έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία, την περασμένη Κυριακή, της δημοσιογράφου Νίμια Εστέρ Πένια, 29 ετών.

Ο ύποπτος, ο Τζέισον Οτέρο Κιντέρο, 20 ετών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις, ληστεία και παράνομη οπλοφορία.

Η δημοσιογράφος βρισκόταν μαζί με έναν άνδρα όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Η δημοσιογράφος, που πρόβαλε αντίσταση, τραυματίστηκε από σφαίρες και διακομίστηκε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου, όπου υπέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η δημοσιογράφος εργαζόταν περιστασιακά για την εφημερίδα Vanguardia. Τις τελευταίες εβδομάδες, εργαζόταν στην προεκλογική εκστρατεία του Λέο Μπράβο, υποψηφίου του κόμματος Ριζοσπαστική Αλλαγή (Cambio Radical), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενόψει των τοπικών εκλογών στην πόλη Μπαζεδουπάρ.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Επιτροπής για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ) η οποία είχε δημοσιευθεί το 2013, 41 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από το 1992 στην Κολομβία, που κατατάσσεται πέμπτη όσον αφορά τον αριθμό των ανεξιχνίαστων δολοφονιών εργαζομένων στον Τύπο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.