ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός Οκτωβρίου το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο

Μέσω καρτών όλες οι συναλλαγές των επιχειρήσεων

Θα προβλέπει κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.

Κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους (με πελάτες και προμηθευτές) μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών θεσμοθετεί το προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη οι επιχειρήσεις που θα διενεργούν όλες τις συναλλαγές μέσω των καρτών θα δημιουργήσουν έναν λογαριασμό ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για χρέη προς ιδιώτες, πιστωτικά ιδρύματα και εφορία. Επίσης θα προσφερθούν κίνητρα και στους φορολογούμενους που κάνουν χρήση του πλαστικού χρήματος με κληρώσεις δώρων λοταρίες κ.λ.π., ενώ θα μειωθεί και το κόστος προμήθειας των συσκευών POS καθώς και η τραπεζικής προμήθεια.

Οι αλλαγές που σχετίζονται με τη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί εντός του τρέχοντα μήνα στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ενταχθούν και οι διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η νέα ρύθμιση δεν θα έχει χαριστικό χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 100.000 ευρώ στη χρήση του 2007 θα μπορέσει να τα νομιμοποιήσει, εφόσον τα αποκαλύψει στην εφορία. Για τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθεί με τους συντελεστές που ίσχυαν για τη χρήση του 2007, δηλαδή με ανώτατο συντελεστή 40% (για ποσά άνω των 75.000 ευρώ). Με την πληρωμή του φόρου που προκύπτει θα αίρονται οι ποινικές διώξεις, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.