ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε …κόκκινες κάρτες

Μοιράστηκαν οι …ρόλοι στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με «σημαία» τα πέντε «όχι» του σε ισάριθμες μνημονιακές ρυθμίσεις, κάνει «ποδαρικό» στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο το ΠΑΣΟΚ. Για τις ‘μάχες’ που έρχονται, μάλιστα, θέσεις έχουν ήδη πάρει το νέο προεδρείο της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και οι σχετικοί τομεάρχες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σάββατο εξελέγη νέος γραμματέας της ΚΟ ο βουλευτής Ηρακλείου και πρώην υπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επίσης, με απόφαση της επικεφαλής της ΚΟ Φώφης Γεννηματά, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Την ευθύνη του ΙΣΤΑΜΕ θα φέρει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με επιστημονικό διευθυντή τον Αντώνη Βγόντζα, ενώ το κυβερνητικό έργο ανά τομέα και υπουργείο θα παρακολουθούν εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης : ο Γιώργος Αρβανιτίδης για τα υπουργεία Μακεδονίας Θράκης και το Ναυτιλίας, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, η Χαρά Κεφαλίδου για το Πολιτισμού και το Αθλητισμού, ο Γιάννης Κουτσούκος για το Οικονομικών και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τα Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού, ο Γιάννης Μανιάτης για το Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου για τα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Τζελέπης για το Αγροτικής Ανάπτυξης και η Εύη Χριστοδιλοπούλου για τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας.

Το στίγμα των προθέσεών τους για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο μάλιστα, θέλησαν να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ από την αρχή, επιμένοντας στα πέντε «όχι» τους, που ως «κόκκινες γραμμές», έγιναν και …«κόκκινες κάρτες».

Ειδικότερα, στην Χαριλάου Τρικούπη λένε :

-         «όχι» στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών

-         «όχι» στην ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων

-         «όχι» στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

-         «όχι» στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση και

-         «όχι» στις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.

Δεσμεύονται μάλιστα να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τέτοιου τύπου αιτιάσεις του μνημονίου να πάρουν σάρκα και οστά στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.