Neo

Ο εφιάλτης του κατεπείγοντος και του «ενός άρθρου»

Μεγάλη μουρμούρα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις φήμες ότι το πολυνομοσχέδιο-σκούπα- με τα προαπαιτούμενα θα έρθει σε ένα άρθρο και θα συζητηθεί στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Χθες, μάλιστα, υπήρξαν και αντιδράσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη θέλησε να καθησυχάσει τους συμπολιτευόμενους βουλευτές που αντέδρασαν (Κώστας Μπάρκας, Νίκος Νικολόπουλος), λέγοντας ότι είναι όλα ανοιχτά και δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Ο Neo, πάντως, πληροφορείται ότι σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός αναμένει στο γραφείο του και τα τελευταία σημειώματα από συναρμόδιους υπουργούς, ώστε η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και ο Μιχάλης Καλογήρου να μετουσιώσουν αυτά τα σημειώματα σε πλήρες πολυνομοσχέδιο για να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά θα συζητηθεί επί τριήμερο σε επιτροπές και Ολομέλεια. Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να κάνει «κακή αρχή» με τους βουλευτές του, γι’ αυτό και το πολυνομοσχέδιο δε θα έχει ένα άρθρο, αλλά πολύ περισσότερα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 17:54 09/10/2015

    ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ..ΚΕΡΑΤΑ!

    Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων που τα ίδια τα στελέχη της είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν, αυξάνοντας τον πήχη των προσδοκιών του ελληνικού λαού, που άλλα περίμενε μέχρι τις 24 Γενάρη, άλλα ψήφισε στις 25 Γενάρη και τελικά, άλλα -πολύ χειρότερα- καλείται και πάλι να πληρώσει.
    Γιατί και πάλι το λογαριασμό του τρίτου μνημονίου θα τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει στη χώρα), οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίες κοινωνικές ομάδες και όχι οι έχοντες, για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως θα τους τάραζε στη νομιμότητα.
    Τελικώς, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, τάραξε τον ελληνικό λαό στα μέτρα και άφησε στο διάστημα της οκτάμηνης παρουσίας της στην εξουσία, στο απυρόβλητο, τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες, τους νταβατζήδες της διαπλοκής όλων των ειδών, τους τραπεζίτες που οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια το τραπεζικό σύστημα της χώρας στο κραχ, τους μεγαλοεργολάβους, τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις λίστες της Λαγκάρντ και όλους εκείνους που οδήγησαν αυτή τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση.
    Μια πραγματικότητα που θα τη διαπιστώσει από πρώτο χέρι σε λίγο καιρό και που θα είναι αποτέλεσμα, αποκλειστικά και μόνο, της δικής του ανεπάρκειας να αποδειχθεί… ανώτερος και όχι κατώτερος των περιστάσεων.
    Οι Έλληνες ήθελαν, θέλουν και θα συνεχίσουν να αναζητούν -απ’ ότι φαίνεται- εκείνον τον πρωθυπουργό που πάνω απ’ όλα και απ’ όλους έβαλε την προάσπιση των συμφερόντων του λαού και όχι των δανειστών, ούτε των εφοπλιστών και των καναλαρχών.
    Οκτώ μήνες δεν είναι μικρό διάστημα, όπως θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας, για να σπάσει το κατεστημένο. Άλλωστε, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει. Και η δικαιολογία για τη διαπραγμάτευση δεν αγγίζει πια τους Έλληνες. Διότι, το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης ο λαός το πληρώνει.
    Για να σωθούν οι τράπεζες και να πληρώνονται οι δανειστές.
    Στο ίδιο ψέμα θεατές…

    • S. Porky 19:47 11/10/2015

      «Για να σωθούν οι τράπεζες και να πληρώνονται οι δανειστές»
      Λοιπόν, όξυπνε έλληνα,
      Φαντάστου ότι οι καταραμένοι, τοκογλύφοι «εβραίοι Δανειστές δέν υπάρχουν καί οτι οι καταραμένες οί τράπεζες, πού γιά νά μή κυρίξουν πτώχευση εχρειάστηκαν ανακεφαλεωποιήσεις από τούς κερατάδες καί βάλε….διαλύονται μένουν μόνο τά γραφείαοί διευθυντές καί οι υπάλληλοι.
      Εσύ πού ερωτεύτηκες καί θές τά Ευρά τί θά κάνεις; ποιός θά στείλει Ευρά νά γεμισουν οί τράπεζες νά πάιρνεις απ’ τά δικά σου τίς καταθεσεις σου, τουλάχιστον τό 60ράκι σου νά πας παρακάτω; Θά περιμένεις νά κατουρήσει ο Θεός Ευρά; Ό «θεός’ ομως όπως έχω πληροφορηθεί έχει πρόστατα καί σταμάτησε νά κατουρά.
      Εφ’ οσον λοιπό φοβάσαι νά χαλάσεις τήν «καλοζωία ;» καί εκανες τήν επιλογή σου,
      σόνι καί καλά Ευρώ, άν καί είναι υποτιμιτικό θά τούς τον γλ………..ς γιά πολλά χρόνια ακόμη.
      Κοίτα τόν Λαφαζάνη καί τήν Κωνσταντοπούλου, είναι οί μόνοι πού μείναν πιστοί στίς αξίες του. παπανδρεου πασοκ τσίπρας καί οι άλλοι τούς παίρνει ολους ό αέρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.