ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το παρασκήνιο…

Πώς άλλαξε την ψήφο του ΠΑΣΟΚ για τον ΠτΒ ο Βενιζέλος

Κατά συνείδηση ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Βουλής την Κυριακή. Πώς όμως έφτασαν σε αυτή την απόφαση και τα …περήφανα tweets λίγο μετά, όπως αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου που εξηγούσε γιατί δεν ψήφισε τον Νίκο Βούτση; Το Matrix24.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όλα έδειχναν ότι οι βουλευτές του κόμματος θα ψήφιζαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Βούτση. Στην εισήγησή της άλλωστε η Φώφη Γεννηματά, θύμισε πως «είθισται να ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Βουλής», εννοώντας μάλιστα όχι μόνο το κόμμα της αλλά και τα άλλα του Δημοκρατικού Τόξου.

Τότε ήταν που ζήτησε τον λόγο για να παρέμβει ο προκάτοχός της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος, για να αναπτύξει την …συνταγματική ιστορία του «είθισται». Μεταξύ πολλών άλλων είπε για παράδειγμα ότι ούτε η ΝΔ είχε ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Φίλιππου Πετσάλνικου το 2009, θυμίζοντας πως η συνήθης πρακτική τότε ήταν η αντιπολίτευση να κατεβάζει δική της πρόταση κόντρα σε αυτή του κόμματος της συμπολίτευσης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, δεν έμεινε εκεί. Θύμισε τον …κακό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Βούτσης το τελευταίο επτάμηνο κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το οποίο προφανώς εννοούσε την απάντηση που έδωσε στον ίδιο όταν στην αρχή της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης επιτέθηκε κάποια στιγμή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την υπερασπίστηκε στην παρέμβασή του ο τότε υπουργός Εσωτερικών.

Τους προβληματισμούς του για το κατά πόσον θα έπρεπε οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας Βούτση κατέθεσε από την πλευρά του και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταφέρνοντας τελικά να πετύχουν την απόφαση της ΚΟ για ψήφο κατά συνείδηση.

Νωρίτερα, πάντως, δεν είχαν λείψει και οι διαφωνίες, με το «high light» να αποδίδεται στον Γιάννη Κουτσούκο που απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο του θύμισε πως όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει τα πάντα για αυτό και όμως εκείνος ως πρόεδρος είχε εισηγηθεί την υπερψήφισή της για την Προεδρεία της Βουλής…

Γιατί, η αλήθεια είναι ότι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο την ψήφισαν. Και μάλιστα με εισήγηση Βενιζέλου…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εάν η κα Γεννηματά θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να στείλει σπίτι τους τους αποτυχημένους και συνεχώς υπονομευτές της ( εκλογές Γενάρη 2015 εκλογική περιοχή Βενιζέλου :ΠΑΣΟΚ :1,50% Λεβέντης:5%!!!!!!). Ποιας άλλη απόδειξη της πλήρους απαξίωσης του κου «Αντιπροέδρου» χρειάζεται;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.