ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Υλικά
500 γρ. spaghetti (No 6 ή No 7)
25 - 30 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου (25 - 30 γρ.)
40 γρ. κουκουνάρι ή κάσιους ή αμύγδαλα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή μισή - μισή με πεκορίνο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο γουδί ή στο μούλτι τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε. (Αναλυτικά Εδώ)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Προσθέτουμε έπειτα λίγο - λίγο το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να το πάρει όλο.
Εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με 2 - 3 κουταλιές νερό, ή από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας, ώστε να πετύχουμε μια λεία κρέμα.
Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο, τ᾿ ανακατεύουμε καλά, για να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε, αφού τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή : faghta-giagias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.