ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταση στη δίκη- Κατάθεση φίλου του Π. Φύσσα

Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά βρίσκονταν οι σύζυγοι δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα

Με ένταση έκλεισε το μεσημέρι η συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και το δικαστήριο διέκοψε αιφνιδιαστικά

Αφορμή στάθηκαν οι ερωτήσεις του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος αμφισβήτησε την αξιοπιστία του μάρτυρα και φίλου του Παύλου Φύσσα.

Σημείο αιχμής, γιατί ο μάρτυρας δεν αναγνώρισε τον Ρουπακιά λίγη ώρα μετά την δολοφονία και το έκανε μήνες μετά.
Τότε παρενέβη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Α. Τζέλης και επικράτησε έντονος διάλογος, με τον δικηγόρο να αποχωρεί από την αίθουσα. Τότε, συνάδελφός του από την πολιτική αγωγή κατήγγειλε ότι ο Τ. Μιχαλόλιας (συνήγορος Ν. Μιχαλολιάκου) αποκάλεσε τον Ανδρέα Τζέλη «καραγκιόζη». Και πρόσθεσε: «εκτός από φασίστες είστε και άνανδροι. Σηκωθείτε και
πείτε το»

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία..

Νωρίτερα, όλα όσα έζησε το ο μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο φίλος του Παύλος Σεϊρλής κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. «Είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι είδε τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα (κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό.

«Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία. Το μόνο που θέλουν είναι να φιμώνουν τις φωνές μας» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Είναι απόγονοι των ναζί, το λέω με βεβαιότητα. Από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Κινούνται σαν ένας στρατούς. Οι ίδιοι λένε ότι είναι σπορά τους».  Ο Παύλος Σεϊρλής καταθέτοντας αναγνώρισε με βεβαιότητα στα πρόσωπα συγκεκριμένων κατηγορουμένων μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε εκείνο το βράδυ. Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, οι οποίες είναι κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής.

Ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια "Κοράλλι" πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

«Κανείς δεν κινείται ατομικά σε επίθεση. Εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Το τάγμα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά από εντολές. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από το Λαγό ή κάποιον πιο πάνω , όλα είναι αλυσίδα.  Έχω μάθει ότι ενημερώθηκαν από μηνύματα του Πατέλη για να πάνε στην Τοπική οργάνωση. Από αυτό που έζησα καταλαβαίνω ότι οπλιστηκαν και ήρθαν στο χώρο αποφασισμένοι για όλα. Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. Η εντολή ήταν να δεχτούμε όλοι επίθεση. Είχαν όπλα άρα δεν πάνε για να χαϊδέψουν αυτιά», είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.

Περιέγραψε ότι ο ίδιος και άλλα τρία άτομα από την παρέα, τρέχοντας, βρέθηκαν σε μια πιλοτή για να κρυφτούν, κοντά στην Τσαλδάρη όπου είχε εγκλωβιστεί ο Παύλος. «Εγώ, από εκεί που βρισκόμουν, είδα μέχρι του σημείου που μπήκε ανάποδα στον δρόμο το ασημί αυτοκίνητο του Ρουπακιά και είδα ν’ ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ακριβώς στο ύψος που γινόταν η επίθεση στον Παύλο. Δεν είδα να τον μαχαιρώνει. Δεν είχα οπτική».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ελάχιστα λεπτά μετά εμφανίστηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί τούς έβγαλαν από την πιλοτή, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο τμήμα. «Όταν φτάσαμε στο τμήμα τούς είπαμε να μη μας βάλουν στον ίδιο χώρο με άτομα της άλλης ομάδας. Αυτοί μας έβαλαν μαζί με έναν κύριο. Στην πορεία μάθαμε πως ήταν ο δράστης. Αυτός καθόταν εκεί με το κινητό και έστελνε και έπαιρνε μηνύματα. Σε συνομιλία που είχα μαζί του, μου είπε ότι ήταν περαστικός από το σημείο και ότι δεν ξέρει γιατί τον πιάσανε. Όταν όμως άκουσε να λέμε ότι ο Παύλος σκοτώθηκε χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον πάρουν από εκεί».

Ο Παύλος Σεϊρλής είπε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε ο Φύσσας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή ή με κάποιον άλλο. Και για τον εαυτό του όμως ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους. Εκ των υστέρων, όπως σημείωσε, τους θεωρεί «μια οργάνωση τρελών που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σκοτώνουν ανθρώπους που είναι αντίθετοι με αυτούς, η οργάνωσή τους απ’ ότι κατάλαβα κινείται όπως ο στρατός: δέχονται εντολές, δεν κάνουν κάτι αν δεν πάρουν εντολή, κινούνται ομαδικά και φροντίζουν πάντα να υπερτερούν αριθμητικά και πάντα οπλισμένοι».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην άποψη που έχει σχηματίσει μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως τόνισε, σίγουρα υπήρξε εντολή του Γιάννη Λαγού για την επίθεση και τη δολοφονία. «Είναι ο άνωθεν του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει πάρει εντολή από τον Λαγό για να ξεκινήσει την επίθεση σε μας. Θεωρώ ότι ήταν όλο προσχεδιασμένο… Όταν πας με οπλισμό σε έναν χώρο, σίγουρα δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας να κάνεις κακό».

Με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα προσκόμισαν στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η αδελφή του μουσικού, Ειρήνη Φύσσα, δεν μπορεί να καταθέσει λόγω οργανικών διαταραχών καθώς βρίσκεται σε περίοδο λοχείας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.