ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καυστικά» tweets

Άγρια κόντρα της Ζωής με τον Βούτση για τα αποθεματικά και το χρέος

Σκληρή αντιπαράθεση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της προκατόχου του Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη διάθεση των αποθεματικών οργανισμών του Δημοσίου.

Συνεργάτες του κ. Βούτση κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» παραποίηση των λεγομένων του Πρόεδρου της Βουλής για το θέμα που προέκυψε μετά από tweets της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στα οποία υποστηρίζει ότι «στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής ο κ. Βούτσης είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρέους και ως καβάτζα. Ο Α. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει τελικά τι έγινε με τα αποθεματικά πως χρησιμοποιήθηκαν και γιατί ζητούσαν να πάρουν και αυτά της Βουλής. Από τα αποθεματικά της Βουλής, σε πείσμα των επιθέσεων Μάρδα - Δραγασάκη - Μαξίμου δεν πειράχθηκε ούτε ευρώ και η απόφαση αυτή δικαιώνεται».

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βούτση, που μιλούν για παραποίηση των λεγομένων του στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, ο Πρόεδρος τόνισε δύο φορές ότι απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση, τα αποθεματικά αξιοποιήθηκαν ως «καβάτζα», ενόψει της διαπραγμάτευσης και βεβαίως δεν σπαταλήθηκαν για αποπληρωμή του χρέους. Επ' αυτού του θέματος, η Βουλή, έχει πάρει αποφάσεις μετά από αναλυτική συζήτηση. Εξέφρασε μάλιστα την διαφωνία του για το γεγονός ότι με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου, η Βουλή δεν συνέβαλε σε αυτή την προσπάθεια, σε αντίθεση με πολλούς Οργανισμούς και ΟΤΑ, που ανταποκρίθηκαν.

«Πέραν των παραπάνω δεν πρόκειται να επανέρθουμε σχετικώς με τα αναφερόμενα στα καθημερινά tweets, που έχουν ως μόνο σκοπό, τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων», ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής. Τέλος επισημαίνουν πως οι αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου για οποιοδήποτε θέμα, θα μπορούσαν να είχαν κατατεθεί και να έχουν απαντηθεί, κατά την διάρκεια της θητείας της, εάν είχε συγκαλέσει - έστω και μια φορά - το ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, στο οποίο συμμετέχουν πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.