ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λούκα Κατσέλη

Προς άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στο α' εξάμηνο του 2016

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ανοίγεται ο δρόμος για μετάβαση από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω ELA, σε άντληση φθηνότερης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και, σταδιακά, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της στο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, βέβαια, είναι η περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και η εμπέδωση προσδοκιών επιστροφής σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας, πρόσθεσε η κα Κατσέλη και αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη σταδιακή επάνοδος των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαίσιου εταιρικής διακυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω προκλήσεις κατατείνουν σε έναν κεντρικό εθνικό στόχο: Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 0:06 28/11/2015

  ΠΟΙΕΣ …ΜΕΙΩΣΕΙΣ; Αυξήσεις στα διόδια από την Πρωτοχρονιά!
  ============================================

  Σε αυξήσεις των τιμών στα διόδια προχωράει από την 1η Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς που διαχειρίζεται, η κοινοπραξία αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
  *Έτσι, στην Πελασγία οι μοτοσικλέτες θα πληρώνουν 2,40
  ευρώ, τα Ι.Χ. 3,40 ευρώ, τα φορτηγά 8,5 ευρώ και οι νταλίκες 11,90 ευρώ.
  *Στο πλευρικό σταθμό της Γλύφας, οι αντίστοιχες τιμές θα είναι για τις μοτοσικλέτες 1,80 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, για τα φορτηγά 6,30 ευρώ και για τις νταλίκες 8,80 ευρώ.
  *Στο Μοσχοχώρι, οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 2,70 ευρώ, 3,90 ευρώ, 9,80 ευρώ και 13,70 ευρώ.
  *Στον πλευρικό της Ζυρτόνης, οι τιμές για μοτοσικλέτες , ΙΧ, φορτηγά και νταλίκες θα είναι 0,50 ευρώ, 0,70 ευρώ, 1,80 ευρώ και 2,5 ευρώ αντίστοιχα,
  *το πλευρικό του Μακρυχωρίου 0,80 ευρώ, 1,10 ευρώ, 2,70 ευρώ και 3,80 ευρώ και *στο μετωπικό σταθμό Μακρυχωρίου θα είναι 1,00 ευρώ, 1,40 ευρώ, 3,40 ευρώ και 4,80 ευρώ.
  *Στον Πυργετό οι τιμές για τα ίδια οχήματα θα είναι 1,40 ευρώ, 2,00 ευρώ, 5,00 ευρώ και 7,00 ευρώ,
  *στην Λεπτοκαρυά 1,30 ευρώ, 1,90 ευρώ, 4,80 ευρώ και 6,70 ευρώ.
  * Στον πλευρικό Λεπτοκαρυάς 1,20 ευρώ, 1,80 ευρώ, 4,40 ευρώ και 6,10 ευρώ και στο Κλειδί Ημαθίας 1,50 ευρώ, 2,20 ευρώ, 5,40 ευρώ και 7,60 ευρώ.
  Σημειώνεται ότι θα υπάρχει μία μικρή μείωση στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής πληρωμής στους σταθμούς της Πελασγίας στους πλευρικούς της Γλύφας και του Μοσχοχωρίου. Ανάλογες αναπροσαρμογές αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες και οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους.

 2. NMan. 22:45 27/11/2015

  Ο Γιώργος δείχνει για μία ακόμη φορά
  τι θα πει πολιτικός με όραμα και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας. Λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός, απαντάει όμως πάντοτε με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα ακόμα και στους υβριστές του. Στάθηκε μόνος του στην πιο δύσκολη στιγμή και έπραξε το πατριωτικό του καθήκον. Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, του Γέρου, του Ανδρέα, ο φυσικός ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Πολιτικός με διεθνή αναγνώριση και σεβασμό, η Ιστορία ήδη τον δικαιώνει.
  Η χώρα αυτή όμως, έχει δείξει ότι τις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας της κάνει και λάθος επιλογές.
  Ο λαός μας ακόμη »υπνωτισμένος» από συκοφαντίες, χαφιεδισμό, παραπληροφόρηση και εμφυλιοπολεμικές ‘’παραστάσεις’,’ βρίσκεται στο σταυροδρόμι της απόγνωσης, της άγνοιας, της δυστυχίας, της απελπισίας και αγωνιά για την λήψη των αποφάσεων, χωρίς να γνωρίζει ΑΚΟΜΗ τι πρέπει να κάνει.
  Ποιος είναι άραγε ο ορισμός και ο δρόμος της δημοκρατίας, της αλήθειας, της ΗΘΙΚΗΣ του μέλλοντος των παιδιών μας?

  Τα συμφέροντα μεγάλα και ο λαός μας αδύναμος και παραπληροφορημένος, γίνεται πειραματόζωο της άθλιας διαπλοκής. Τι άλλο θέλει για να αντιδράσει στις παγίδες στο ξεπούλημα και στα ψέματα?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.