ΚΟΣΜΟΣ

Στην πλατεία Ταξίμ

Δακρυγόνα και νέες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη

Με δακρυγόνα και αντλίες νερού προσπάθησε να διαλύσει η τουρκική αστυνομία συγκέντρωση στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά το θάνατο του Ταχίρ Ελτσί, προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και δικηγόρου γνωστού για την ενασχόλησή του με το Κουρδικό.

Ο Ελτσί έπεσε νεκρός στο δρόμο από σφαίρες αγνώστων και το φιλοκουρδικό HDP κάλεσε σε διαδηλώσεις -ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν αποκλείει να χτυπήθηκε από διασταυρούμενα πυρά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το απόγευμα του Σαββάτου περίπου 2.000 διαδηλωτές βγήκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με οργισμένα συνθήματα για τον θάνατο του Ελτσί. Η αστυνομία παρενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Οι συνθήκες του θανάτου του Ελτσί είναι ακόμη ασαφείς, όμως η συγκυρία στο Κουρδικό είναι τόσο δύσκολη που η αναζωπύρωση και στους δρόμους ανησυχεί τους πάντες. Ο Ελτσί είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών για αναφορά του πως το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Λίγο πριν το θανάσιμο τραυματισμό τού Ελτσί, στην περιοχή σημειώνονταν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εκτίμησε ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες: «Η μία ήταν οι δράστες να δολοφόνησαν, μετά τη συμπλοκή τον Ελτσί, η δεύτερη να μπλέχτηκε στα διασταυρούμενα πυρά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.