ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία

Δανία: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η ζυθοποιία Carlsberg

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την αναδιάρθρωσή της, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος, που εκτιμά ότι «η εξέλιξη των κερδών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ικανοποιητική», ενέγραψε υψηλές επιβαρύνσεις, σχεδόν 10 δισεκ. δανέζικες κορώνες (1,34 δισεκ. ευρώ), που οδήγησαν σε ζημίες το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ όπου προέρχεται περισσότερο από το ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις μονάδες της στην Κίνα και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία θα ανέλθουν στα 5 δισεκ. κορώνες, ενώ εκείνες που σχετίζονται με την Κίνα και τη Βρετανία θα ανέλθουν στα 4 δισεκ. κορώνες και τα 600 εκατ. κορώνες αντίστοιχα.

«Συνολικά, θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό κατά πλαίσιο περίπου 2.000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 15%, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν ήδη ειδοποιηθεί", είπε η Carlsberg σε ανακοίνωσή της.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 4,45 δισεκ. κορώνες (περίπου 600 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με κέρδη 2,1 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.